1. Basiilik

Suurepärane taim, mida saad ka köögis kasutada (kodune pesto!), ja seda on aastaid kasutatud putukate peletajana. Basiilik tahab olla päikeselises kohas ja regulaarselt kastetud ning lisaks võiks varsi aeg-ajalt lühemaks lõigata, et see paremini kasvaks.

2. Piparmünt

Lisaks sellele, et piparmündist saab valmistada suurepärast teed ja seda võib lisada ka kokteilidesse, ei meeldi selle aroom sääskedele. Piparmünt vajab palju päikest ja regulaarselt kastmist ning hakkab kiiresti vohama, kui talle palju kasvuruumi antakse.

3. Lavendel

Lavendli aroom tundub õrn ja lõõgastav inimestele, aga sääskedele see ei meeldi. Need suurepärased taimed muudavad hoovi kaunimaks, aga samas vajavad ka korralikku hooldamist. Lavendel istuta päikeselisse kohta ja ära seda kindlasti üle kasta.

4. Tsitronella

Ka tsitronella ei meeldi sääskedele ja seda on samas väga lihtne kasvatada! Järjepidev kastmine ja päike mõjuvad sellele taimele kõige paremini ning kui vahel ununeb seda kasta, elab ta sellegi enamasti üle.

Samas, ära sääsetõrjevahendeid veel prügisse viska. Kuigi need taimed aitavad sääski eemale hoida, ei õnnestu neil neid kõiki peatada ehk parima tulemuse saavutamiseks kasuta mõlema abi.

Allikas: MindBodyGreen