See asi vannitoas, mille pesemisele häbematult vähe tähelepanu pööratakse, on dušikardin. Enamike inimeste dušikardin on valge või heledamapoolne. Kas sa oled üldse kunagi kummardanud ja vaadanud oma valge kardina äärt, seda mis vastu maad puutub? Kas see on veel valge? Palju suurem tõenäosus on, et see on muutunud rõveda varjundiga kollaseks.

Kui sinu dušikardin on juba mitu aastat vana, seal on silmnähtavad plekid ja see ei lõhna enam kuigi meeldivalt, tasuks endale uus muretseda. Ja kui see on tehtud, saad sa ära teha mitu asja, et see püsiks kaua vastu, ei oleks ideaalne koht bakteritele paljunemiseks ja püsiks sama värvi.

Dušikardinat peaks pesema vähemalt ühe korra kuus pesumasinas, kasutades pesuvahendis võrdses koguses söögisoodat ja pesupulbrit. Enne kardina tagasipanekut veendu, et see on peale pesu täielikult ära kuivanud.

Peale duši all käimist tasuks samuti teha kõik selleks, et vannituba kuivaks kiiremini. Kasutada selleks siis kas ventilaatorit, puhurit või hoida lihtsalt vannitoa ust avatuna.

Suur viga, mida inimesed dušikardinaga teevad on see, et nad arvavad, et pesevad seda, kuid tegelikult ei saa see puhtaks. Kui sina oled ka üks nendest, kes arvab, et dušikardin saab puhtaks, kui oled seda dušivoolikust tuleva voolava veega pritsinud, siis sa eksid, sest see kardin vajab puhtaks saamiseks siiski pesuvahendite kasutamist.

Allikas; Mind Body Green