1. Sa ei tõmba tolmu mõlemas suunas

Kui sa ainult liigud ühes suunas, siis ei saa kogu mustus ja tolm eemaldatud. Selleks, et kõik sodi kätte saada, liiguta tolmuimejat põhja ja lõunasse, idasse ja läände. Nii saad oma vaibad ja põrandad korralikult puhtaks.

2. Sa ei puhasta tolmukotti enne, kui see plahvatab

Tolmuimejad töötavad kõige paremini, kui nende sodikott on pooleldi täis. Ja pea meeles — tolmukotte ei ole väga mõistlik taaskasutada. See võib ka töövõimekust vähendada.

3. Sa kiirustad

Võta aega. Mida aeglasemalt sa töötad, seda parem ja puhtam on lõpptulemus. Kiirustades jääb pool sodi maha vedelema.

4. Sa ei kasuta õigeid otsikuid

Tolmuimejaga tulevad kaasa mitu erinevat otsikut, mida nii diivani puhastamiseks või nurkade üle käimiseks kasutada saaks. Need on sulle karpi pandud ikka oma eesmärgiga, seega ära jäta neid koristades kõrvale.

5. Sa ei muuda kõrgust

Kui liigud näiteks puitparketilt vaibale, siis peaksid ka korra tolmuimeja otsikule pilgu peale heitma. Arvesta, et need kaks pinda vajavad erinevalt kõrguselt tolmuimemist.

6. Sa ootad, kuni vaip on räpane

Ära kunagi viida koristamisega liiga kaua aega. Kui su vaip juba visuaalselt mustaks muutub, siis oled hiljaks jäänud. Ilmselt on tolmukollid sinna juba oma linnavalitsuse üles seadnud. Ole hoolas ja korista ikka regulaarselt.

7. Pühi pindadelt tolm enne, kui tolmuimejaga kõik üle käid

Tolmu pühkimine tekitab omakorda tolmu. Kahjuks.. Selleks käigi enne lapiga kõik vajalikud pinnad esmalt üles ning alles siis siruta käsi tolmuimeja poole. Nii saad puhtama kodu.