Asjadega kipub olema nagu inimestega — mõni meeldib ja mõni mitte. Sageli on raske öelda, mis just tekitab selle erutava poolehoiu, mida ilmutatakse ühe või teise eseme suhtes. Kuid kindlasti on põnevamad just sellised asjad, mis on ahvatlevad, olemata seejuures tuttuued või kallid või laitmatult klanitud välimusega.
Kodukiri mais:
  • 40 lk ökoeri
  • Moodne voodipesu
  • Uudsed teraviljatoidud

    Telli ajakiri!

  • Kvaliteedist võib rääkida eelkõige mööbli puhul. Reeglina on tegemist aegumatu täispuiduga. Ning kui pehme mööbel on juba kord korralikult restaureeritud, kestab see jälle aastakümneid. Hästisäilinud eseme hinna-kvaliteedi suhe kipub olema märksa parem kui uhiuuel salongimööblil. Muidugi tuleb sealjuures lugeda puhtaks rõõmuks vajaliku asja otsimisele kulunud aega ja selle korrastamiseks vaja läinud kannatlikkust.

    Vähetähtis ei ole ka see, et otsustades juba kasutatud eseme korduvkasutamise, säästetakse keskkonda ühekordselt kasutatud asjade kuhjumisest hiiglaslikeks prügimägedeks. Sest paraku kipuvad just uued asjad ruttu vanaks jääma, ära kuluma ja katki minema.

    Ostujuht Tartus

  • Mööbliait Vahi 5. Väga lai valik uusantiiki, mis jõuab siia Lääne-Euroopast: Belgiast, Hollandist, Saksamaalt. Sekka vanemat kraami — mõnigi mööblitükk on nii ehe, et raske otsustada, kas on tegemist ehtsa antiigi või mõnikümmend aastat kasutusel olnud uusantiigiga. Esindatud on erinevad stiilid ja kui soovite täiusliku komplektina tõesti stiilipuhast sisustust, on soovitatav siit läbi jalutada koos asjatundliku nõuandjaga. Lisaks toredaid nipsasju, lopsakat portselani, kelli jne.

  • Narva maantee vanakraamipoeke. Siit leiab igas vanuses kohalikku päritolu mööblit ja nipsasju. Mööbel on auväärsem, pudi-padi rohkem lähiminevikust. Kodumaistel asjadel on see võlu, et nende ajaloolises autentsuses võib olla alati kindel, päris kitši siin pole.

  • Antiigiäri Sõbra keskuses Võru 55F. Nii kohalik vanavara kui ka Hollandi päritolu kraam tuletikkudest kummutini. Personal aitab teil eraldada teri sõkaldest.

  • Teise ringi mööbel ja kodukaup Tähe 56 ja 21. 20. sajandi mööbel ja kodukaubad. Endises Linda poes võib mööbli hulgast leida luksuslikke garnituure näiteks 1950. aastatest — selliseid, mida meie mail ei olegi varem nähtud. Seda kõike väga soodsalt. Müüakse ka mõningaid kasutatud kodumasinaid. Uut kaupa tuuakse isegi kuni kord kuus.

  • Õnne 43 second-hand. Kodumaised nostalgiakaubad. Otsige 1970. aastaid. Ringtee uuema kasutatud mööbli pood. Enamasti Soome päritolu mööbel lähiminevikust. Valik hästi hoitud vedrumadratseid.

    Ostujuht Tallinnas

  • Altermööbel Peterburi maanteel. Uusantiik Belgiast ja Hollandist ning Eesti päritolu mööblit, mis — tõsi küll — on siin kallivõitu. Lisaks orientaalseid sisustusesemeid, küünlajalgu, kelli, lampe ja päris uut kergelt kitšimaigulist nahkmööblit. Väljapanek vahetub keskmiselt kord kahe kuu jooksul. Altermööblis on ka väike restaureerimistöökoda, peamiselt korrastatakse pehmet mööblit ja väiksemaid esemeid.

  • Mööblikom Soo tänava alguses. Nii uuemat kui ka vanamööblit ning mõningas valikus nipsasju. Soovi korral saate panna ennast soovitud eseme järjekorda, näiteks tellida tigudiivani või funk-stiilis puhvetkapi. Renoveeritakse koha peal leiduvaid mööblitükke vastavalt tellija soovile. Keerulisemat sadulsepatööd siit ei saa, see-eest värviliseks dekoreeritud paarikümne aasta vanuseid praktilisi asju aga küll. Eriti soodsaid leide soovides tasub külastada tihti, täiendust tekib pidevalt.

  • Odava vanakraami pood Vabriku tänaval. Rootsi päritolu mööbel, mis on toodetud pärast Teist maailmasõda. Hulgaliselt lauanõusid ja -tarvikuid, kodutekstiile jms.

  • Odava vanakraami pood Suurtüki tänaval. Vabriku tänava poega enam-vähem samas valikus lauanõusid, pilte ja kergemat sisustuskraami.

  • Saksa mööbel Pärnu mnt 386 (Hiiu raudteeülesõidu lähedal). Väike valik Saksa päritolu mööblit, aksessuaare ja näiteks selliseid tarvikuid nagu riiulikandurid. Samas pakutakse ka mõningaid kergeid kodutekstiile.

  • Mööblitare Rannamõisa tee 4B (Rocca al Mares). Suurim valik uusantiiki Tallinnas. Mööbel Hollandist, Belgiast ja mujalt, lühtreid, peegleid, õlimaale, sisustusvidinaid. Ka päris uut mööblit, näiteks paarisaja krooniseid köögikappe. On ka üpris nägusat nahkmööblit. Vähesel määral kasutatud kodumasinaid, heas korras vedrumadratseid. Sarnaneb Tartu Mööbliaidale, kuid pisut kallim.