,,Mulle isiklikult ei meeldi panna kokku kahte erinevat puitu,” seletab Piel, „Küll aga võiks rõhutada erinevaid materjale, kus värvide asemel mängivad tekstuurid ja pinnad. “Köök peaks olema tagasihoidlik, märkamatu, pigem ilusa vormi kui silmatorkava värviga. Igasugune üledisainimine on põhjendamatud — fotopildid köögi tagaseintel, suured mustrid kapi ustel ja muud sellised asjad jäägu pigem messidele ja näitustele. Kvaliteetne kõrgpoleer või looduslik puidumuster uksel on piisavad ilusale köögimööblile.

Ajaloolises interjööris on moes modernne ja minimalistlik köögimööbel, aga väga palju kasutatakse ka moodsa ja vana miksimist, kasvõi üksikute detailidega. Ilus on ajaloolises stiilis köök, kus proportsioonid ja detailid on eriti tähtsad. Kõige tähtsam on, et köök sobiks üldise sisekujundusega kokku, olgu tegemist siis lihtsa korteri või mõisastiilis häärberiga. Vastavalt kujundusele valitakse ka köögi disain. Lihtne sobib alati, nii värvis kui vormis. Moodsad sahtlid ning kapiuksed avanevad/sulguvad vaikselt. Õhupuhastaja peaks olema eriliselt vaikne, eeskätt avatud köögis. Tänapäeval kasutatakse NRS ehk müra vähendava tehnoloogiaga puhasteid, mis ei sega teleka vaatamist ega suhtlemist. Saarekeste õhupuhastajad võiks lakke süvistada. Enam ei ole vaja monteerida pliidi kohale vaadet segavat suurt kasti, kaasaegsed puhastid on kompaktsed ja näevad kaunid välja.


Lae sisse süvistatud õhupuhasti/valgusti (puldist juhitav), maaletooja Decoland.

Paksude köögi tööpindade asemel sobib kasutada ka õhukest 12-mm paksust kivi.

Laminaat ja melamiinuksed on nii loomutruud, et mõjuvad isegi ehtsamalt kui naturaalne materjal. Käepidemetel asemel eelistatakse freesitud sooni või süvistatud alumiiniumprofiili, sest modernses köögis ei kaunista käepide ust mitte üks raas.

Köögi planeerimisega peaks tegelema maja ehitamise algstaadiumis. „Ma ei ostaks kunagi korterit,  kus elektrik või ventilatsioonimees on köögi lahenduse paika pannud,“ tunnistab Piel, „Ka korterites, kus pind on väga piiratud, saab teha põneva köögi — tööpind paigutatakse akna ette, saarekest kasutaks nii  söögi- kui tööpinnana.“ Avatud köök on põhjendatud pisikeses korteris  või suurel pinnal, kus köögile on ette nähtud omaette tsoon. Aet Piel  tõdeb, et kõige hullem lahendus, millega ta kokku on puutunud, on selline, kus diivanilt näeb üheaegselt nii telekat kui pesemist ootavat  nõudevirna valamus.