Seened on tervislikus toidus alahinnatud koostisained. Nad ei anna küll palju energiat ja valku, kuid sisaldavad kiudaineid ning mineraale nagu näiteks seleeni, mangaani ja kaaliumi. Kuid loomulikult ei ole kõik seened söödavad. Mõned neist kujutavad seenekorvis suuremat ohtu kui mürgimaod. Seenetundmine on kunst, sest mürgist seent pole lihtne eristada. Seepärast on kõige kindlam korjata vaid neid seeni, mida kindlasti tunnete.

Suure seenesaagi korral on hea säilitamisvõimalus kuivatamine. Kuivatatud seeni on lihtne säilitada klaaspurgis ning toidu maitsestamiseks peenestatuna kasutada koos näiteks rosmariini ning soolaga.

Seen kasvab 1-3 nädalat. Erinevatel seentel on erinevad kasvuperioodid, mil neid kõige lihtsam on leida, kuid tavaline seenehooaeg kestab hilissuvest sügise lõpuni. Kui leiad hea seenekoha, on soovitatav tehnikateadlikumatel teekond oma GPSi salvestada, siis on järgmisel aastal lihtsam leida.

Seeni on võimalik korjata ka näppudega, kuid soovitav on siiski kasutada nuga. Seenele minnakse korviga ja kindlasti mitte kilekotiga, sest kilekotis lähevad seened soojaks ja niiskeks, mis soodustab bakterite ja hallitusseente levikut.

Koju jõudes õige seenetöö alles algab, sest oluline on kohene puhastamine. Nende hoidmine külmkapis ilma töötlemata üle ühe öö ei ole soovitav.
Seenele minnes on mõistlik võtta kaasa täislaetud mobiiltelefon, vesi, midagi süüa, kaart ja kompass ning vile, sest metsas on kerge eksida. Kui seenele minek jääb hilisemale ajale, on soovitav ka taskulamp taskusse pista.

Mürgist seent süüakse sageli ekslikult söögiseene pähe.

Kui oled söönud mürgist seent:
Kutsu esile oksendamine
Helista hädaabisse 112