1. Mask silmaaluste kottide ja tursunud silmade korral

2 spl kohvipaksu, 2 spl kakaopulbrit, 1 lusikatäis mett ja 3 spl piima või jogurtit segada. Kanda nahale, jätta 15-20 minutiks, kuni segu kuivab. Ahendab poore, vähendab naha punetust, eemaldab liigse rasvasuse, pinguldab ja niisutab nahka, vähendab silmade turset.

2. Juuste väljalangemise vastu

Saab teha peamassaaži koos kohvipaksuga. Enne pea pesemist hõõruda kohvipaksu veega niisutatud peanaha sisse. 15-20 minuti pärast võib maha pesta. Ei soovitata blondi juuksevärvi korral, sest võib toonida tumedamaks.

3. Ökoloogiliselt puhas nõudepesuvahend

Rasvased nõud saab puhtaks ka kohvipaksuga hõõrudes. Hea kasutamiseks ka reisil, matkal või piknikul, kus pole sooja vett ja nõudepesuvahendit käepärast. Heledate nõudega tasub olla siiski ettevaatlik — mõnel juhul võivad parkained jätta tumedaid jälgi.

4. Libeduse tõrjumiseks

Kohvipaksu võib vabalt kasutada soola või liiva asemel libedatel tänavatel.

5. Lihalõikude maitsestamiseks

Kasuta koos maitseainetega enne liha küpsetamist, annab hea maitse.

6. Kohv on naturaalne värvaine

Sellega saad värvida mune, lõnga ja muudki. Mida rohkem kohvipaksu, seda tumedam saab. Mune keeta lahuses 10 minutit, riiet pool tundi. Vajadusel lisa pisut äädikat — see aitab värvi kinnitada.

7. Kahjurite vastu

Mitmeid ebameeldivaid külalisi, näiteks sipelgaid ja nälkjaid, saad eemal hoida oma taimedest, riputades maapinnale kohvipuru. Kohvipaksu võib segada ka apelsinikoorte või teiste tsitruseliste tükkidega ja siis need ümber taimede kaitseks pudistada.

8. Mask tselluliidi vastu

Kohvipaks tuleb segada oliiviõliga, kanda probleemsele piirkonnale ja hõõruda suurte ringjate liigutustega naha sisse harja abil. Protseduuri teha 1-2 korda nädalas.