Külmiku puhastus ja sulatus

  • Juhul, kui külmik on automaatsulatusega, siis hoolitseb masin nö ise enda eest. Pehme lapiga pesta ja puhastada tuleks kappi aga ikkagi hoolimata.
  • Keera temperatuuriregulaator sulatusele ning tee kapp täiesti tühjaks.
  • Kui kapis on silmaga nähtavat jääd, tõsta ühele riiulile soojavee nõu mis kiirendab sulamisprotsessi. Ära kraabi jääkihti kunagi noaga, muidu võid jahutussüsteemi ja torusid vigastada.
  • Seejärel tõsta kapist välja kõik riiulid ja sahtlikesed ning pese puhtaks. Pese tühjaks tõstetud kapp nõudepesuvahendiga puhtaks (kapi välist poolt unustamata) ning kuivata.
  • Kontrolli, et äravooluavad pole ummistunud.
  • Lase kapil veel pisut “hingata”, enne kui seda uuesti täitma asud.
  • Vajuta/keera kapp uuesti tööle ning pane asjad kappi tagasi.
  • Kord aastas tasub tolmuimejaga puhtakse tõmmata ka kapi taga asuv mootoriosa. NB” selleks ajaks tuleks kapp kindlasti vooluvõrgust välja võtta!

Sügavkülmiku kasutamine

  • Kui sul on plaanis palju tooteid korraga külmutada, siis keera külmik juba eelmisel õhtul täisvõimsusele.
  • Paki tooted õhukindlasse, erinevatele toiduainetele sobivatesse materjalidesse.
  • Jaga toiduained enne külmutamist sobivateks portsjoniteks. Märgi pakendile toidu(aine) nimi ja pakendamise kuupäev.
  • Pane sügavkülmikusse ainult eelnevalt korralikult jahutatud tooteid.
  • Jälgi, et külmiku temperatuur ei tõuseks-langeks üle -18 kraadi. Vastasel juhul muutub mh toitude maitse. Ka liiga pikk säilitusaeg rikub külmutatud toodete kvaliteeti.

Sügavkülmiku puhastamine ja sulatamine

  • Sügavkülmik vajab sualatamist juhul, kui kapi sisepinnad on tugevalt härmas.
  • Lülita külmik välja, eemalda ka stepsel vooluvõrgust. Tõsta korvid kapist välja või lao külmutatud tooted ajalehtedesse mähituna suurde pappkasti. Kata kast võimalusel paksu teki või padjaga.
  • Tee külmikust leitud toodete hulgas inventuuri, jaga nad sulamiskiiruse järgi.
  • Jäta sügavkülmiku uks või kaas laht. Jää sulatamist saad kiirendada, kui paned kappi plastikust ja kuuma vett täis kausi.
  • Võta kapist väja kõik, mida eemaldada saab. Ole ettevaatlik, et sa ei rikuks väiksemaid torusid ega kriimusta seinu.
  • Ära jäta külmiku põhjale vett. Vajadusel kuivata köögirätikutega.
  • Puhastusvahendina kasuta võimalusel nõudepesuvahendit. Pese eraldi ära ka kõik kapi riiulid ja korvid.
  • Kuivata ja tuuluta kappi.
  • Lülita kapp tööle. Täida kapp toodetega ja sulge uks. Võimalusel ära ava ust järgmised kolm tundi.
  • Juhul, kui sa külmikut mõnda aega üldse ei vaja, hoia kapi kaas või uks lahti. Nii väldid läppunud lõhna teket.
  • Kui avastad, et su kplmikul on mingi tehniline viga, siis otsi kiiremas korras remondimeeste abi.
  • Rikkis külmikut ei soovitata avad. Nii säilivad külmutatud tooted vähemalt 12-14 tundi ilma, et hakkaks sulama.