1. Veiniäädikas

Seda vedelikku ei tohi tegelikult mitte mingil juhul puidust põrandate, looduslike kiviplaatide või graniidist köögipinna puhastamisel kasutada. Miks? Sest see muudab pinnad tuhmiks.

2. Seep

Kui hakkad seebiga nahast pindu või vaipu pesema, siis tea, et teed nendele asjadele liiga. Seep jätab endast järgi jääke ning lisaks sellele on ta ka nende kahe asja puhul natukene liiga karmiks puhastusvahendiks.

3. Valgendaja

Valgendajas leiduv kloor on tualettruumi puhastamiseks tõesti sobiv. Küll aga ei tohi seda mitte mingil juhul kasutada köögitarvete ja roostevabast terasest pindade ning asjade puhul.

4. Ammoniaak

Jah, see on küll paljude lemmikuks plekieemaldajaks, kuid samas võib see sinu pehme mööbli välimust täielikult muuta. Ära riski.

5. Terasnuustik

Terasest nuustikud ja svammid on tugevad ning aitavad hästi kinnijäänud mustust lahti hõõruda. Tegelikult peaks aga arvestama ka asjaoluga, et selline hõõrumine võib pindu jäädavalt kahjustada. Eriti tuleks see eemal hoida roostevabast terasest ja kööginõudest.

6. Tuline vesi

Metallid nagu messing ja hõbe saavad tänu kuumale veele küll ilusti puhtaks, aga kahjuks muutuvad selle tõttu ka tuhmiks. Halvimal juhul vahetavad need isegi värvi.

7. Kõrtest luud

Tundub küll, et peened kõrred aitavad plaatide vahelt igasugu mustust välja saada, aga kurb tõsiasi on see, et needsamad kõrred võivad vigastada ka vannitoa pindu. Kasuta luua asemel hoopis tolmuimejat ja pehmet moppi.