Näiteks ei tasu lisada kokteilile siirupit, sest see rikub maitse ära. Magustamiseks sobib hästi tavaline valge suhkur, mis on veega segatud ja seda ei pea isegi kuumutama — sega omavahel samasugune kogus suhkrut ja vett ning lisa kokteilile, et seda magusaks muuta.

Baarmen kinnitab, et üks levinud viga seisneb ka selles, et inimesed kasutavad kokteilides valet jääd. Kui kokteili teha, siis tasub aegsasti mõelda selle peale, et tuleb keeta vett, kallata kuum vesi jääkuubikuvormi ja panna sügavkülma. Algselt kuumutatud ja hiljem külmutatud vesi pidavat kokteili sees parem olema, kui lihtsalt külmutatud vesi. Baarmen soovitab järele proovida.

Kui kutsud endale külalised ja tahad neile muljet avaldada, siis kindlasti tasub rõhku panna ka kokteili välimusele, sest isegi kui see koosneb lihtsatest koostisosadest, seisneb trikk selles, et ilusasti kaunistatud kokteil maitseb paremini. Inimesed usuvad, et kui jook näeb ilus välja, siis see maitseb hästi, sest ilmselgelt on ju selle kallal vaeva nähtud.

Baarmen räägib, et tavaliselt võetakse ette kindel retsept, mille järgi teha näiteks rummkoolat, ja seda retsepti peaks järgima. Ehkki inimestele meeldib leiutada oma retsepte, siis alkohoolseid kokteile tehes on parima tulemuse saavutamiseks siiski vaja retsepti järgida.

Ta lisab veel ühe nipi — vermut ei peaks olema toatemperatuuril. Külmkapis hoides säilib vermuti maitse kuni kaks kuud, aga toas hoides rikud selle kiiresti ära.

Allikas: Insider

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist.