Tervislikult ja nutikalt: kolm suurepärast ideed, mida toidujääkidega teha

 (1)
Tervislikult ja nutikalt: kolm suurepärast ideed, mida toidujääkidega teha
MorgueFile. Pilt on illustratiivne

Igal kodukokal jääb pidevalt toitu üle. Ülejääke pole mingit vajadust ära visata või veel hullem - jätta seisma ja lasta lihtsalt halvaks minna. Ajakirja Tervis Pluss värskes numbris annab Margit Härma kolm head ideed, mida jääkidega teha.

1. Röstitud juurviljad (porgand, pastinaak, juurseller, peet)

Pane köögiviljad puljongiga keema, püreesta ja maitsesta — ongi supp valmis!

2. Muud röstitud köögiviljad (paprika, suvikõrvits, baklažaan, spargel)

Lisa tooreid köögivilju (nt salatilehti), kaunvilju, tibake õli, seemneid ja pähkleid ning valminud on toitev salat või vrapitäidis.

3. Riis ja kanaliha

Keeda riisi korraga rohkem ja kasuta seda järgmisel päeval supis või salatis, kanaliha lisa supile alles söömisel — nõnda on mekk parem kui lihal, mis on pikalt supis ligunenud. Kanaliha on ka hea salati, võileibade ja vrappide lisand.

Veel häid nippe Margit Härmalt, kuidas muuta oma toit tervislikumaks ja maitsvamaks, leiad ajakirja Tervis Pluss juunikuu numbrist!