1. Röstitud juurviljad (porgand, pastinaak, juurseller, peet)

Pane köögiviljad puljongiga keema, püreesta ja maitsesta — ongi supp valmis!

2. Muud röstitud köögiviljad (paprika, suvikõrvits, baklažaan, spargel)

Lisa tooreid köögivilju (nt salatilehti), kaunvilju, tibake õli, seemneid ja pähkleid ning valminud on toitev salat või vrapitäidis.

3. Riis ja kanaliha

Keeda riisi korraga rohkem ja kasuta seda järgmisel päeval supis või salatis, kanaliha lisa supile alles söömisel — nõnda on mekk parem kui lihal, mis on pikalt supis ligunenud. Kanaliha on ka hea salati, võileibade ja vrappide lisand.

Veel häid nippe Margit Härmalt, kuidas muuta oma toit tervislikumaks ja maitsvamaks, leiad ajakirja Tervis Pluss juunikuu numbrist!