1. Vanad käterätikud ja voodipesu

Kui palju käterätikuid ja voodipesu sa tegelikult vajad? Käterätikud otseselt katki ei lähe, seepärast hoitakse neid vahel lausa aastakümneid. Viska kõik need vanad ja oma värvi ja pehmuse kaotanud rätikud ja linad minema ning osta uued — täpselt nii palju kui vaja.

2. Kunstiteosed, mis sulle tegelikult ei meeldi

Paljud inimesed hoiavad alles kunagi kalli raha eest ostetud või kellegi kingitud maale või väikesi skulptuure-nipsasjakesi, mis neile tegelikult ei meeldi. Mida midagi ei tasu hoida alles sellepärast, et need maksid palju raha — kindlasti leiad koha, kus need rõõmuga vastu võetakse ja nad endale tänuliku omaniku leiavad.

3. Riided, mida sa saad kanda ainult “siis kui”

Teksad, mis pole sulle enam kümme aastat jalga mahtunud. Pluus, mis kisub rinnust, aga lahtiselt millegi peal saaks ju kanda. Tuunika, mis sobis sulle rasedana nii hästi, äkki sa ikkagi peaksid veel kunagi rasedaks jääma… Ei! Viska minema!

4. Kasutamata seisev kosmeetika

Kui mingi kreem või kehakoorija või põseruuž on juba nii kaua seisnud, et sa ei mäleta enam, millal selle ostsid, siis on nad nagunii oma säilivusaja ületanud. Tee oma kosmeetikas suurpuhastus ja jäta rangelt alles vaid need asjad, mida sa päriselt kasutad ja viska ära need, mida nähes sa endale ütled, et sa ju võiksid neid kasutada.

5. Köögitarvikud, mida sa ei kasuta

Kas sul on kunagi kolm veiniavajat korraga kasutuses olnud? Millal sa viimati munalõikurit kasutasid? Minema!

6. Vana elektroonika

Mitu vana mobiiltelefoni sul alles on? Keldris tolmab vana arvuti monitor? Palju sul on alles laadijaid, mille kohta keegi enam ei mäleta, mida nad kunagi laadisid? On aeg need ära visata — mitte muidugi õue prügikasti, vaid viia spetsiaalsesse kogumispunkti.

7. Asjad, mis on seotud eksidega

Ekside riided, nende ostetud mööblitükid, kui see on vähegi võimalik. Muidugi pole vaja eksi täielikult oma mälust kustutada ja kingitused võib ikka alles hoida, aga see, kui iga asi su kodus meenutab mingit meest su minevikust, on küll halb. Tee ruumi uutele inimestele su elus!

Allikas: Elle Decor