Kuna valamu ummistused tekivad kõige sagedamini haisuluku piirkonda, siis oleks nutikas paigutada selle alla tühi ämber või mõni kauss ning luku põhi lahti keerata. Kui torus olev ummistus on tõepoolest seal, siis vajub ummistuse tekitanud sodi oma raskuse mõjul ämbrisse, mille võib siis kas WC-potist alla lasta või prügisse kallata. Haisuluku põhjakorgi võib aga puhastada, muretult oma kohale tagasi keerata ning valamu kasutamist jätkata.

Kui vesi torust ikka alla ei lähe, siis on ilmselt tegemist pikema aja jooksul tekkinud ummistusega ning kanalisatsioonitorude seintele on kogunenud orgaanilisi aineid. Nendega võitlemiseks soovitame kasutada kaupluste majapidamistarvete osakonnas müüdavaid keemilisi vahendeid. Kui rasva ja selle külge kogunenud orgaaniliste ainete kiht ei ole jõudnud veel toru päris kinni „kasvatada“, siis on keemiast reeglina abi ja torud saavad kenasti puhtaks. Reeglina tuleb keemiline vahend torusse kallata ning pärast umbes 10-minutilist ootamist rohke veega alla loputada. Täpsemad reeglid leiate kindlasti toote kasutusjuhendilt.

Ummistunud torude puhul on sageli abi ka valamupumbast, mida rahvasuu on ka kummimusiks kutsuma hakanud. Selle kasutamiseks tuleb valamu, vanni või dušinurga äravoolu ava katta veega, asetada valamupump avale ning hakata pumpa üles-alla liigutama. Kui ummistus ei ole suur, siis suudab vaakumpumba poolt ummistunud torus liikuma pandud vesi ummistuse likvideerida ning suunata selle suurema läbimõõduga äravoolutorusse.

Kui ka valamupump ei suuda ummistunud torus vett liikuma saada, siis on tegemist tõsisema kanalisatsiooni ummistusega ning soovitame teil pöörduda oma ala spetsialistide poole. Kindlasti on võimalik mõnest ehitusmaterjalide kauplusest leida kanalisatsiooniummistuste likvideerimiseks mõeldud, käepidemega tross ent selle kasutamine nõuab teatud oskusi ning valesti toimides võib see kaasa tuua rohkem kahju.
Tross on praktiliselt ka ainus abimees, kui vesi potist alla ei lähe. Loomulikult on ka potti võimalik keemiliste vahenditega puhastada ent see eeldab kangemate hapete kasutamist, mis nõuab turvaliste töövõtete kasutamist, erivahendeid ja loomulikult teadmisi torustikust.