Rododendron ja asalea

Nende õied on imeilusad. Aga mõlema puhul on mürgine kogu taim — nii õite, varte kui lehtede manustamisele võib järgneda kõhuvalu, hingamisraskused, halvatus, kooma ja isegi surm.


Oleander

Selle taime õied võivad olla valged, roosad või punased ja neid taimi leidub meie aedades palju. Aga kasvõi pisikese selle taime tüki söömine võib saada saatuslikuks — kasvõi ainult üks leht võib olla lapsele eluohtlik. Oleandrimürgituse sümptomid on unisus, pulsi aeglustumine, värinad ja tõmblused.


Mürkputk

Need väikesed valgete õitega taimed võivad su aias ka umbrohuna kasvada ja kui sul on uudishimulikud lemmikloomad, kes armastavad mullas tuhnida, peaksid mürkputke kindlasti oma aiast eemaldama, sest mürkputke risoom on paraku vaatamata mürgisusele hea maitsega.  Mürkputke toksiin, millel on porgandiga sarnane lõhn, ründab närvisüsteemi ja võib põhjustada nii loomadele kui inimestele tõsiseid tagajärgi alates krampidega ja lõpetades surmaga.


Nartsiss

Kõige mürgisemad on nartsissi sibulad, nii et kui sul on koer, kellele meeldib lillesibulaid üles tuhnida, siis ei tasu nartsissisibulaid aeda maha panna. Nartsissi sibulate söömine võib põhjustada oksendamist, kõhulahtisust, krampe, kontrollimatuid värinaid ja südame rütmihäireid.


Jugapuu

Terve see taim on väga mürgine, aga kõige mürgisemad on seemned. Jugapuu sisaldab alkaloide, mis võivad põhjustada krampe, halvatust ja raskemal juhul südamepuudulikkust.


Hortensia

Need tihti meie aedade uhkuseks olevad õied sisaldavad toksiini, millega küll nalja pole — tsüaniidi. Aga ära seda lille kohe välja juurima hakka, sest tegelikult peaksid su lapsed või loomad sööma päris suures koguses seda taime, et mõju oleks fataalne.

Allikas: Woman's Day

Fotod: Morguefile, Scanpix