Kõiksuse nähtamatu elujõud chi mõjutab meie tervist, jõuvarusid, majanduslikku seisundit ja hingelist kirkust. Kui energia vool ei ole takistatud, kasvatab see meis positiivseid pooli. Kui töökeskkonnas on vaba energiavoolu takistavaid blokke, ei suju ka meie töö soovikohaselt. Milline on teie töövõime, selline on ka teie chi voog.

Looduslik valgus või õigesti asetatud valgustid mõjuvad energiseerivalt. Lehttaimed puhastavad ruume efektiivselt. Seda fenomeni tunnistas ka hiljuti korraldatud NASA uurimus, mille eesmärk oli selgitada välja kõige tõhusamalt puhastavad taimed.

Jõukuse sümboliks peetakse ümaralehelisi taimi, mille hea näide on rahapuu. Taimede abil võib ka ruumi osasid eristada ning vältida teravate nurkade tekitatud “mürginooli”.

Meie pilgule avanev maastik mõjutab meeleolu. Kui töökohalt ei ole võimalik aknast välja vaadata, võib riputada pilgu alla meeldiva pildi. Kui me igatseme värske õhu järele, võib riputada seinale pildi taevast. Kui voolav vesi mõjub tasakaalustavavana, võib riputada seinale merevaate või pildi langevast kosest. Roheline mets ja niidud, armsad pildid lastest ja loomadest võivad samuti hoida meeleolu üleval keset toimekat tööpäeva. Ja seepärast me sisustamegi sageli oma töökoha selliste piltidega, teadmata midagi feng shuist.

Kasutada võib ka muud sümboolikat. Kivid, kristallid ja amuletid on samuti töökohal omal kohal ning neil on täita tähtis funktsioon.

Oma töökohta tasuks piielda ka võõra inimese silmaga. Kas laual on liiga palju üleliigset kraami? Kas dokumendid vajavad arhiveerimist ja tolm pühkimist? Kui teil on tunne, et kõiki vajalikke asju ei jõua ära teha, aitab laua koristamine alateadlikult kinnitada, et kõik on kontrolli alla. Laud võiks olla piisavalt suur, et kõik vajalikud esemed mahuksid sinna ära ja ruumi jääks ülegi. Ühe paberiga korraga tegelemine aitab luua tunde, et olukord on teie kontrolli all.

Meeleolu loomiseks võib kasutada ka värve. Kollane lill töökohal aitab keskendada mõtted keerulisele tööle. Punane ese lauaserval või tool, millele võib vajadusel pilgu suunata, aitab anda energiat. Energia suunamiseks, liigse energia piiramiseks ja ruumi mitmekesistamiseks võib kasutada peegleid.

Ka heli on osa sisekeskkonnast. Inimest alati ümbritsevad tausthääled, ventilatsioon, masinate hääled või inimeste tekitatud müra väsitavad ja tekitavad stressi. Ka neid on võimalik summutada roheliste taimede abil, millel on täita mitu funktsiooni. Kasutada võib ka tekstiile ja muid heli isoleerivaid vahendeid.

On töökohti, kus on vajaliku meeleolu tekitamiseks võimalik kasutada ka meeleolumuusikat. Enne olulist nõupidamist võib olla vajadus pinget leevendava, puhastava ja meeli selgitava muusika järele. Tänapäeval on kassettidel saadavad väga erinevad looduse hääled ja pika tööpäeva jooksul võib end muusikaga energiseerida. Erinevad klassikalise muusika palad omavad samuti müstilist mõju.

Ka aromaatsed lõhnad on siseruumide sisustaja tööriistad. Erinevatel lõhnadel on erinev mõju. Lõhnu võib piserdada ruumi pudelist või põletada lõhnaküünalt. On firmasid, kus kasutatakse helisid, lõhnu ja strateegiliselt asetatud esemeid koosoleku meeleolu harmooniliseks muutmiseks. Paar minutit enne inimeste saabumist on sobiv aeg laadida ruum sobiva heli- ja lõhnaenergiaga ning valida välja sobivat värvi esemed.

Meist paljud istuvad pikki tunde arvuti ees. Kristall imeb kiirguse endasse ning hiirele asetatud nahktupp aitab vältida kahjulikke kõrvalmõjusid. Oluline on ka, kuhu pistikud on paigutatud. Kuna peopesa on suurepärane tööriist energia tunnetamiseks, võiks proovida, kas kontakti mujale asetamisest on abi.

Lootke oma vaistule ja kogemustele. Pange asju tähele ja olge avatud. Keskkond on täis vihjeid. Kui olete ise tasakaalustatud inimene, leiate küsimustele vastused.