Soojad toonid muudavad olemise hubaseks ja kiirgavad endast välja palju energiat. Neid kasutades saavad ruumid endale juurde teatud määral intiimsust ning romantilisust.

Külmad toonid toovad rahu. Vastupidiselt soojadele toonidele muudavad need pinnad visuaalselt suuremaks ja avaramaks. Külmasid toone soovitatakse kasutada kohtades, kuhu paistab palju päikesevalgust, nii panevad need ruumi särama.

Sinine toon aitab lõõgastuda ja maha rahuneda. Sellel põhjusel on see ka populaarne valik just magamistubade puhul. Samuti aitab sinine värv keskenduda ning tööd teha, seega soovitatakse seda kasutada ka kodukontoris või õpperuumis. Tumesinine toob aga endaga kaasa melanhoolsuse.

Punast seostatakse kire, energia ja armastusega. See aitab tekitada isu ning alustada vestluseid, küll aga ei soovitata punaseid toone inimestele, kes kannatavad kõrge vererõhu all.

Kollane muudab paljusid õnnelikuks ja rõõmsaks. See annab energiat ning jaksu paljude asjadega tegeleda. Küll aga mõjub erksa kollase liigne kasutamine vastupidiselt — see väsitab ja tekitab ärevust. Seega oleks mõistlik alati pehmemaid varjundeid eelistada. Üldiselt aitab see toon pimeda toa valgusküllasemaks muuta.