1. Kasuta WC-paberi rulli papist sisemust

Mitte ükski tolmuimeja otsik ei tee seda tööd ära, mis see papist rullike. Pane see papptoru tolmuimeja toru otsa ja nii pääsed ligi ka kõige kitsamatesse kohtadesse, sest papprulli saab igatpidi kokku muljuda.

2. Jääkuubikutega "vaibaringidest" lahti

Kui sa armastad tihti mööblit ümber paigutada, tead sa seda probleemi väga hästi — su ilusale pehmele vaibale jäävad koledad ringid ja jäljed. Lahendus on lihtne: pane lihtsalt jälgede peale jääkuubikud, lase neil seal ära sulada ja nühi tolmuimejaga üle. Märgid on kadunud.

3. Nõudepesumasin äädikaga puhtaks

Kas teadsid, et kuigi nõudemasin tegeleb igapäevaslt pesemisega, tuleb ka teda ennast aeg-ajalt pesta? Aga õnneks see on lihtne: pane suurde nõusse kaks klaasi äädikat, aseta see nõudepesumasinasse ja pane masin tavarežiimil tööle — masin saab kiiskavalt puhtaks.

4. Pese klaasist lambikupleid nõudepesumasinas

Nõudepesumasinal on veel üllatusi varuks — nimelt võid sa selles vabalt pesta ka klaasist lambikupleid, mida käsitsi on äärmiselt tüütu pesta. Vaata ainult, et need oleksid üleni klaasist, metalli- või puidudetailid nõudepesumasinat ei kannata. Jälgi loomulikult ka seda, et kuplid oleksid masinas ilusti kindlalt paigutatud.

5. Otsi vanade sukkpükste abil kadunud asjad üles

Oi kurja, pillasid kõrvarõnga taguse maha? Kuidas seda küll üles leida? Seo lihtsalt vanad sukapüksid tolmuimeja toru otsa ja ime “kuriteopaik” üle — tolm läheb torust sisse, aga tagus jääb sukapükste külge vibreerima. Sama süsteem kehtib ka teiste mahapillatud pisikeste asjade kohta.

Allikad: Woman’s Day, Good Housekeeping