• Marjakorjamine võta ette päeva esimeses pooles, siis ei purune marjakestad käte vahel kergesti. Korja hoidistamiseks ainult küpseid marju, jäta välja toored ja üleküpsenud viljad - mõlemad soodustavad riknemist.
  • Marjade puhastamisel on tegevuste järjekord tähtis: esmalt pese, seejärel kuivata ning alles siis eemalda varreotsad ning lehed.
  • Moosi keetmisel tee kõva koorega puuviljadele ja marjadele, näiteks tikritele, tikuga augud sisse. Nii on vilju kergem keeta, sest mahl eraldub kergemini ja siirupit tekib rohkem. Keeda moosi tasasel tulel ja õrnalt segades. Liiga hoogne segamine tekitab vahtu.
  • Olenemata sellest, mida ja kuidas purki talletad, hoolitse, et purgid ja kaaned on steriilselt puhtad, vastasel juhul on kogu töö asjatu. Lihtsaim võimalus on pesta tarvikud kuumal temperatuuril nõudepesumasinas. Kui seda võimalust pole, siis kuumuta pestud ja kuivatatud purke ahju metallrestil kuni 150 kraadi juures. Ära pane külma purki kuuma ahju, vaid lase sellel soojeneda koos ahjuga.
  • Kui hoidis on purgis ja jahtunud, veendu, et kaas on korralikult kinni. Tõsta purk silmade kõrgusele ja vaata, kas kaas on sissepoole kumer. Väljapoole kumer kaas ei ole korralikult sulgunud. Samuti ei tohi kaane vahelt tulla sisisevat häält, see on selge viide, et hoidis pole suletud ja hakkab käärima. Kaane võib küll uuega asendada, kuid sel juhul tuleks säilitada hoidist külmas ja tarbida ära lähinädalatel, talveks keldrisse viia pole mõtet.
  • Hoidiste hoiutemperatuur jääb vahemikku 10-18 kraadi. Võimalusel pane hoidised jahedasse keldrisse või muusse ruumi, kuhu ei paista päike ja mis ei lähe kunagi miinusesse. Rõdu hoidiste jaoks ei sobi, seal on liiga suured temperatuurikõikumised.
  • Kui keldris või hoidlas on vähimgi külmakraadide või uputuse oht, pane hoidised põrandapinnast juba eos kõrgemale ning kata purgid tekiga. Köetavas keldris seevastu võiks paigutada hoidiste riiulid küttekehast nii kaugele kui võimalik, samuti võiks hoidised jääda eemale soojadest torudest.
  • Hoidiste riiulid peavad olema stabiilselt kinnitatud. Kuna hoidistamiseks kasutatakse enamasti erineva suurusega purke, võiks ka riiulid planeerida erineva kõrgusega ja enda mugavuse huvides paigutada suured ja rasked purgid alumistele pindadele. Kui ruum on hoidlana kasutatav pikaajaliselt, võiks eelistada statsionaarseid metallist riiulisüsteeme, millel on hea kandevõime ja pikk eluiga.