1. Valged riided. Jah, valge on küll moes, kuid kui sul ei ole plaanis blokkida ära kõik väikese räpaste käte ja tatise ninaga lapse kallistused, patsutused, musid ja sülle ronimised, soovitame valida mõnda teist tooni rõivad. Muidu näed sa välja nagu üks suur taskurätt.

2. Sussid. Lapsed on sussisõltlased ja nad annavad endast parima, et kõik majapidamises leiduvad sussid ära peita. Nad varastavad su jalast ära ka need, mille oled endale jalga torganud, kui kell viis hommikul neile putru keetma läksid.

3. Tikk-kontsad. Kontsakingad on ilusad küll, aga kui sa pole just Victoria Beckham (koos mitme lapsehoidjaga), siis kontsad ja beebid ei sobi kokku. Jonnivat ja rabelevat mudilast rahustades võid kergesti jala välja väänata ning põgenevale põnnile järele joosta on kontsadega täiesti võimatu. Eriti mugav ei ole kingadega ka liivas ja murul jalutada.

4. Metallpannaldega vööd. Teravad metallpandlad kriimustavad ja torkavad just siis, kui sa seda kõige vähem ootad, näiteks last sülle võttes või kallistades.

5. Suurte kividega sõrmused. Kivid ja teravad nurgad jäävad riiete külge kinni, kriimustavad beebide õrna nahka, sinna vahele jäävad söök ja kõikvõimalikud väljaheited, mida sa pead päevas mitu korda koristama.

6. Kõrvarõngad. Lapsed armastavad neid ilusaid, värvilisi ja läikivaid ripatseid sikutada ning võivad need sul lihtsalt ühe ropsuga kõrvast ära tõmmata. Ja see on väga valus!

7. Labakindad. Proovi labakutega pisikesi kingapaelu kinni siduda, nööpe kinni panna või turvatooli autosse kinnitada.

8. Maksikleidid. Kui paned selga riideid, mis on lohvakamad ja laiemad kui tavaliselt, hakatakse kohe pärima, kas su beebi saab peatselt endale õe või venna. Lisaks on maksikleidis ka üsna võimatu kiiresti liikuda, kui on vaja nutvale lapsele appi minna või teda ohtlikust kohast eemale tõsta.

9. Pärlikeed. Need võid rahulikult ära unustada, beebi tõmbab su pärlikee lihtsalt kaelast ära, pärlid lendavad põrandale laiali. Nende otsas libised sa ise ("Üksinda kodus" filmi oled ju näinud?!), libiseb su mees ja kui laps need põrandalt avastab, topib ta need endale suhu, kõrva, ninna ja nabasse.

10. Avara dekolteega pluusid. Laps kisub su rinnad sealt seest lihtsalt välja. Meelega ja kogemata.

Allikas: Redbook