Kui aastaid tagasi (ajal, mil peres kasvas vaid seitse last) oli tabeli näol tegemist pigem paberitükiga, kuhu olid kirjutatud mõned tegemist vajavad ülesanded, siis nüüd aitab just see seinale riputatud graafik 16 lapse emal mõistuse juurde jääda.

Samal ajal, kui laste isa, Ray täiskohaga tööl käib, on aidanud lapsed (nelja kuni 29aastased) — Jesse, Brooke, Claire, Natalie, Karl, Samuel, Cameron, Sabrina, Tim, Brandon, Eve, Nate, Rachel, Eric, Damian ja Katelyn — emal kodu hoida. Alla 8aastased lapsed saavad küll veel lapsepõlve nautida, aga näiteks 12aastane laps oskab juba õhtusöögiks praadi valmistada.

Niisiis istubki kogu pere kord nädalas maha ja üheskoos otsustatakse, mida keegi sel nädalal teeb. “Meil on sellega väga vähe probleeme olnud. Kõik lihtsalt teevad oma ülesanded ära, sest nad saavad aru, et nii suures peres on palju kohustusi,” kinnitab ema. “Ma olen oma laste üle väga uhke. Nad on üsna iseseisvad ja väga andekad.”

Tänaseks on Jeni kolm last juba kodust välja kolinud või abiellunud, aga graafik kehtib jätkuvalt. “Meil on tänaseni majas palju inimesi, mistõttu on väga oluline selle kaose suhtes mingitki korda hoida,” rääkis Jeni Youtube’i video kaudu oma pereelust. “Kui emad peavad kõik kodutööd alati ise ära tegema, ei ole kellelgi enam lõbus, sest ema on väsinud. Kui sa elad siin, siis sa ka töötad. Sa pead kaasa lööma. Sa pead ka kodutöid tegema.”

Allikas: Daily Mail