Järgnevad tõed on ammu iganenud ja hea oleks nende tegemine ära lõpetada. Need ei vasta enam tõele, neist on saanud müüdid.

1. Laps peab toolil sirge seljaga istuma

Sirge seljaga kõndimine on tõesti rühile hea. Kuid lapsi sunnitakse toolil pulksirgelt istuma ja see ei ole loomulik. Muidugi ei tohiks ükski laps toolil kössitada, aga hea oleks istuda umbes 135° nurga all. See tähendab seda, et laps võiks toetuda vastu tooli seljatuge ja natuke järgi lasta. Ta küll vajub kergelt tooli peal, aga siis jääb pidama. Seda asendit peetakse praegu kõige tervislikumaks.

2. Laps peab õlakoti asemel kandma seljakotti

Pikka aega on arvatud, et õlakoti kandmine põhjustab seda, et üks õlg jääb lõpuks teisest madalamaks. See võib väga pika aja peale tõesti tõele vastata, aga see ei tähenda, et seljakoti kandmine oleks tervislikum. Seljakott on õlakotist parem ainult siis, kui sellel on ortopeediline seljatugi ja ta ulatub lapse puusadest kõrgemale.

3. Lapse käsi peab kogu aeg desinfitseerima

Tänapäeval on väga moodi läinud see, et enne ja peale sööki, keset mänguväljakul olemist, kodus telekat vaadates, võetakse välja desinfitseerija ja kästakse lapsel oma käsi puhastada. Millegi pärast ei märka need vanemad, et nende lapsed on ka väga tihti haiged. Kui sa hoiad oma last täielikus puhtuses ja vati sees, on ta palju vastuvõtlikum kõikidele bakteritele ja tema immuunsüsteem ei saa areneda.

4. Peale igat söögikorda võiks laps hambaid pesta

Õnneks see tõde ei ole vast paljude lapsevanemate hulgas levinud, kuid osad vanemad siiski õpetavad oma lapsi nii. Päris nii ei tohiks teha, hommikune ja õhtune hambapesu on piisav. Last võiks hoopis õpetada kasutama hambaniiti, et seda kord päevas teha.

5. Piima joomine on väga kasulik

Enamik inimesi on selle teadmisega üles kasvanud, et kui piima ei joo, hakkad luid murdma ja sa ei saa kunagi tugevaks. Nüüdseks on paljud inimesed niimoodi täiskasvanuks saanud, et nad ei ole väiksena piima joonud ja neil ei ole midagi viga. Kui laps ei taha piima juua, ei peaks teda sundima. Kaltsiumit saab ka mujalt. Pealegi sisaldab piim kaseiini, mis tekitab kõhus happelisust.

6. Laps peaks tegelema väga paljude erinevate hobidega

Kõik lapsevanemad unistavad, et nende lapsest kasvaks geenius ja lisaks lasteaiale soovivad kõik, et nende võsuke teeks sporti ja õpiks mõnda pilli. See kõik on küll väga tore, aga laps peaks saama olla laps. Tal ongi vaja tunda vahel igavust, et tema loovus saaks areneda. Tal on vaja olla omaealistega koos niimoodi, et neid ei sunnita tegema mingit kindlat tegevust.

7. Lapse küüned peaks lõikama hästi lühikeseks

Arvatakse, et kui lapsel ei ole küüned lühikesed, on see ebahügieeniline ja ta võib endale viga teha. Seda ainult juhul, kui lasta küüntel väga pikaks kasvada. Normaalse pikkusega küüned ei tee midagi häda. Kui need liiga lühikeseks lõigata, võib tekkida infektsioon.

Allikas: Brightside