Mõtle sellele: su laps on avastanud, kui vaba ta justkui oma tegemistes on, aga samas peab õppima selgeks, mida ta tohib ja mida ei tohi teha. Ja lisaks õpivad nad alles rääkima, mida nad kogevad. Kas nad on imearmsad ja natukene naljakad? Muidugi. Aga kas nad on ka väikesed pätid, kes võivad kõigesti minuti jooksul kogu su maailma pahupidi keerata? Jah. Seetõttu paluski portaal Fatherly isadel rääkida, millised laste harjumused neid eriti hulluks ajavad.

1. Nende ajataju

“Selline on regulaarne suhtlus minu ja mu poja vahel:

“Emme, emme, emme!”

“Sa tahad ema?”

“Jah.”

“Olgu, ta tuleb kahe minuti pärast. Kas sa suudad nii kaua oodata?”

“Jah.”

Neli sekundit möödub ja ta hakkab taas nutma. Ma mõistan, et ta ei saa ajast veel aru, aga sel hetkel ajab see mind ikka närvi. Samas on see natukene armas ka.“ — Kevin M.

2. Nad suudavad kõik segamini ajada

“Ükskõik, millisel ajahetkel, näeb meie elutuba välja nagu seal oleks plahvatanud kodus valmistatud granaat riietest ja mänguasjadest.“ — George L.

3. Nende oskus peita toitu igale poole

“Iga nädal, kui kõnnin läbi toidupoe, siis tean, et teatud hulk toitu mu ostukärus satub mööda maja laiali. Näiteks diivanipatjade vahele. Või autoistmetele. Ja eriti just need kuldkalakujulised küpsised. Nende puru leian ma igalt poolt.“ — Jason C.

4. Nende arusaamatu käitumine

“Kui proovin veenda oma last midagi tegema, peaksin nagu läbirääkimisi ohtliku terroristiga, kes ei oska päris hästi minuga sama keelt ja ta pole üldse ratsionaalne. Jah, ta ei suuda nii hästi argumenteerida, aga siiski.“ — Franklin C.

5. Kui ta ärkab kell 2 öösel ja on valmis päeva alustama

“Veidi aega tagasi otsustas mu poeg paar kuud järjest iga öö keset mu kõige magusamat uneaega ärgata ja meie magamistuppa tulla. Või siis kuulsin teda maja peal ringi kõndimas ja lastehoiuks valmistumas. Kui ta juba üleval oli, pidin veetma vähemalt ühe tunnikese, et veenda teda magama tagasi minema. Vahel loobusin ja valmistasin talle hommikusööki nagu olekski hommik käes ning me lihtsalt hängisime. Ma olin täiesti läbi, aga samas oli see tore ka.“ — Brian S.

6. Neil on alati kleepuvad käed

“Iga kord, kui mu tütar mind puudutab, tekib tunne nagu ta oleks käte abil terve purgi mett ära söönud. Ma võin teda kogu aeg jälgida ja näha mitte ühtegi tema poolt puudutatavat asja, mis jätaks ta käed kleepima, aga siis ta puudutab mind ja ma tunnen seda jälle. See on natukene naljakas, aga samas ka rõve. Kas tal on mingi salajane peidukas või mis?“ — Colin R.

7. Üks pidev kordamine

“Nagu paljud lapsevanemad, loen ka mina seda 10-leheküljelist raamatut ikka ja jälle, ikka ja jälle, ikka ja jälle.“ — Randy L.

8. Soov oma riideid seljast võtta

“Ma ei suuda neid kordi kokku lugeda, kui väga kiirel hommikul näen, kuidas ta kõik omad riided seljast heidab ja samal ajal mulle suure naeratusega otsa vaatab. Ta on kõige armsam! Aga samas suudab ta totaalse kaose tekitada, justkui öeldes “Oih, sul on kiire? See paljas keha ja põrandat katvad riided ei hooli sellest.“" — Kyle R.

9. Mu särk on alati salvrätik

“Ma olen issi, mis tähendab, et mu t-särk on alati plekiline ja see on tema jaoks justkui salvrätt, kuhu oma nina ja musti käsi pühkida. Vahel mõtlen, et ta tahab kalli, aga siis selgub, et ta tahab hoopis mustust oma suunurgast mu särgi sisse puhtaks pühkida. Okei, lahe. Ma ei ole mitu kuud puhast särki kandnud.“ — Roger L.