Eks iga lapsevanem soovib oma lapsele parimat ja suures jõuluhulluses on lihtne ära unustada jõulude tegelikku tähendust. Selle tähendus on iga pere jaoks omanäoline, aga järjest süvenevas tarbimiskultuuris on väga kurb, kui laps arvab maast madalast, et jõulude peamine mõte on saada uhkeid ja kalleid kingitusi.

Seetõttu jagame mõned head nipid, mida võiks lapsele õpetada või koos kogu perega teha, et talle jääks ka mõned muud mälestused, kui ainult lõputute kinkide avamine.

Arutage omavahel jõulude traditsioone

Et lapse silmaringi avardada, võiksite koos elukaaslasega rääkida lapsele, kuidas teie väiksena jõule pidasite, mida tegite ja mida kingiks saite. Tore oleks, kui ka vanavanemad räägiksid oma aja jõulutraditsioonidest.

Tehke midagi koos

Isegi, kui see on peale sinu väsitavat tööpäeva. Isegi, kui sa üldse ei viitsi. Tehke koos maitsvaid jõulutoite või meisterdage koos terve perega midagi. Väikeste lastega võib see tegevus olla küll üpris tüütu ja segadust tekitav, aga talle jäävad sellest tegevusest väga head mälestused.

Veetke palju aega koos perega ja külastage lähedasi

Ja külastuse ajal võiks ära võtta nutitelefonid ja õpetada lastele, et külas olles võiks teiste inimestega päriselt suhelda.

Tehke koos heategu või annetus

Lapsed ehk ei teagi, et kõikidel inimestel ei ole nii hea elu, kui neil. Seetõttu võiks juba varakult õpetada, et kui sinul on palju, võib osa sellest ka kellelegi teisele anda. Lihtne on elada mõtteviisiga "mina, mina, mina", aga tegelikult on jõuluajal palju lapsi, kes kannatavad puudust.

Allikas: Camille Styles