See aeg, mil beebi valmistub sünniks, valmistub naine sünnituseks. Lapse sünd on iga pere imelisem sündmus. Sünnitus on vaimselt väga meeleline, aga samas füüsiliselt kurnav. Selleks ettevalmistumine annab julguse ennast ja oma last usaldada. Suurel määral sõltubki sünnituse kulgemine sellest, kui palju naine ise on valmis oma lapse sünnile kaasa aitama.

Viimase 10-15 aasta jooksul on sünnitusabi vaikselt aga järjekindlalt liikunud loomulikkuse suunas. Sünnitus on ennekõike pere sündmus, mitte meditsiiniline etteaste. Ämmaemand toetab ja julgustab, hingab koos naisega ja soovitab asendeid — on sõbraks. Et sünnituse kulgu kiirendada ja kergendada, on välja töötatud sünnitusabi geel Dianatal. Geel toetabki ennekõike loomulikku sünnitust, kus naine on aktiivne. Samas tuleb ette situatsioone, kus sünnitus kestab liiga pikalt, või tekib naisel nõrkus ja väsimus ning sel juhul on meditsiiniline sekkumine vältimatu. Dianatal geeli libestavast mõjust on abi ka siis, kui nii peaks juhtuma.

Sünnitusabi geel Dianatal on ainus omalaadne abivahend sünnitusabis, mis on välja töötatud Šveitsi günekoloogide poolt ja on Euroopas laialt kasutusel olnud aastast 2007. Eesti ämmaemandatel ja günekoloogidel on olnud võimalus Dianatali kasutada alates 2010. aasta juunist.

Dianatal on sünnitusabi geel, mille eesmärk on kergendada ja kiirendada vaginaalse sünnituse kulgu ja samuti kaitsta sünnitusteid rebendite eest. Geel on steriilne, ei sisalda säilitusaineid, on allergia- ja lateksivaba, ei ärrita limaskesti ega sisalda farmakoloogiliselt aktiivseid koostisaineid. Dianatal geeli ohutus on tõestatud. Uuringud kinnitavad, et Dianatal lühendab sünnitust ja vähendab rebendite teket 30% võrra. Minu kogemus kattub uuringute tulemustega. Kahtlemata on Dianatal palju kõneainet ja küsimusi tekitanud. Minu kogemus on olnud positiivne ning rahule on ka jäänud naised, kes on geeli abil sünnitanud. Ennekõike soovitan sünnitusabi geeli kasutada esmassünnitajatel.

Vaatamata eelarvamustele on geel ennast tõestama hakanud nii naiste kui ka meditsiinipersonali seas.

Ämmaemand Katrin Bürkland