„Tavaliselt võtavad beebiootuse ajal alla ülekaalulised naised, sest rasedus on heaks motivaatoriks tervislikumate eluviiside järgimiseks,” rääkis Kaoküla. Nad jälgivad rohkem, mida ja kui palju suhu pistavad ning püüavad ka rohkem liikuda. Kuid ülekaalulistel naistel on varu, mille arvelt kaalu kaotada ja nende tervisele ei tee see suuremat häda.

Hoopis teine lugu on aga piitspeenikeste naistega, kes jälgisid paaniliselt kaalunumbrit juba enne rasedust ning jätkavad ekstreemdieete ka titeootuse ajal. „Normaalne on, et naise keha kogub raseduse ajal väikese rasvavaru, et sünnitus, imetamine ja sünnitusest taastumine läheks kergemalt,” selgitas ämmaemand. Keskmiselt võtavad naised raseduse ajal juurde 12-15 kilo, pikemad naised võib-olla natuke rohkem, lühemad natuke vähem.

7-8 lisakilo peaks tulema juba tita kaalu, platsenta, lootevee, lisavereringe ja emaka suurenemise arvelt. Kui aga naine üldse juurde ei võta, siis sätib tema keha end ümber nii, et beebi saab kõik vajalikud ained kätte, kuid naine kaotab suure osa lihasmassist ning seab eelkõige ohtu enda tervise. Ja kui kehal enam kusagilt midagi võtta ei ole, on ohus ka beebi elu, sest rasedus võib katkeda.