Misasja?

Hingasin sügavalt sisse ja välja ning püüdsin tõsiseks jääda, kuid sisemuses keesin vihast. Kuidas on võimalik, et kaks kuueaastast jäävad kahekesi koju? Mina teadsin oma last T. juurde saates alati, et seal on vähemalt kas T. teismeline õde või vanaema kodus, kui vanemad on ära. Mulle ei tulnud pähegi, et lapsed jäetakse täitsa omapäi.

Veel rohkem šokeeris mind, et lapsevanematel on sellised filmid vabalt laokil, nii et lapsed saavad need kätte ja vaatavad kahekesi! Uskumatu...

Hiljem, kui olin tütrele selgitanud, et see, mida ta telekast nägi, on mõeldud ainult täiskasvanutele ja selliste asjadega lapsed kindlasti ei tegele, meenus mulle, et see ei ole esimene kord, kui tütar T. juurest tulles seksijutte räägib. Kord oli seal elutoa laua peal vedelenud ajakiri, mille peal palja nokuga mees ja paljaste tissidega naine. T. isa ja ema istusid sellesama laua taga. Tookord mõtlesin, et see oli võib-olla lihtsalt juhus ja lapsed ehk jooksid ootamatult tuppa sisse.

Teinekord rääkis tütar lasteaiast tulles, et täna nad mängisid seksi. T. õpetas. Ta oli kuulnud, kuidas ema ja isa magamistoas ohivad ja õpetanud seda mängu siis teistele ka. Ka siis suhtusin täitsa rahulikult, sest sellised mängud ja jutud on nendevanuses tavalised ja ma tean, et ülereageerimine ei vii kuhugi.

Praegu ma olen maruvihane. Mu tütar ja T. on väga suured sõbrad, kuid ma ei taha enam, et nad koos mängiksid. Mu arvamus T. vanematest on madalam kui muru, sest mulle tundub, et tegu pole mitte ratsionaalsete inimeste, vaid mõtlemisvõimeta loomadega, kes keskenduvad ainult oma kire rahuldamisele. Palun, seksige end oimetuks, aga teie kuueaastane tütar ei pea sellest osa saama!

Ma peaks T. vanematega sellest rääkima, aga kuidas? "Vabandage, äkki te korjaks oma porno kokku, et lapsed seda kätte ei saaks ja seksiks edaspidi vaiksemalt, et teie laps minu lapsele seksimänge ei õpetaks?"

Kuidas sellist teemat üles võtta?