Järgmine kord, kui beebi nutab ja sa oled kindel, et tema mähe on kuiv, ta ei ole unine ning teda ei vaeva gaasid, siis pane beebi selili või kõhuli ja hakka õrnalt tema jalataldu masseerima.

Inimeste jalatallad on täis erinevaid punkte, millest igaühele vajutades saab maha rahustada teatud kehaosa. Tee beebile rahulikku jalamassaaži, keskendudes tema kõikidele varvastele ja üldse kõikidele jalal olevatele punktidele. Võta iga koha masseerimiseks aega, sest siis näed, millisele punktile vajutades hakkab beebi rahulikumaks jääma.

Lihtsaim viis beebi jalataldade masseerimiseks on võtta väike kõva pall ja vajutada sellega jalatalla keskele. See tegevus peaks aitama beebi kõhul lõdvestuda ja vereringet parandada. Jala keskosa stimuleerimine avab energiateed seedimisega seotud organites — maos ja sooltes. See aitab leevendada beebi seedeprobleeme ja gaasivalusid.

Kui see ei aita, võid proovida mudida beebi mõlema jala suuri varbaid. See peaks vähendama pinget kaelas ja võtma ära peavalu.

Samuti on beebi masseerimine hea viis tekitada lähedust lapsevanema ja pisikese vahel. Kui beebi saab rinnapiima, siis näiteks just isa võiks proovida teda masseerida, et sidet tugevdada. Masseerimise ajal võib beebiga ka ilmekalt rääkida, kasutades näiteks selliseid lauseid: “Jaa, masseerime nüüd sinu valu ilusasti ära. Ma vajutan õrnalt sinu suurtele varvastele, mis sa arvad, kas suudad mulle naeratada?”

Kindlasti peaks rääkima rahustava hääletooniga ja jääma ise marurahulikuks, isegi kui beebi on juba tundide viisi karjunud ja su närvid on omadega täiesti krussis.

Allikas: Awarenessact