Kõigepealt vaatas Katre mind üle, palus teha mõned harjutused ja nentis, et mu üks pool kehast on poole nõrgem kui teine. Ei kujuta ette, kuidas ma siis oma igapäevase elamisega niimoodi vaid üht poolt treenida olen suutnud, aga näete, olen!

Kuigi paber harjutustega tundus esialgu üsna kerge, pidin lõpuks nentima, et kergest on asi kaugel. Eriti mu sellele poolele, mis oma koormusetaluvusega umbes kutsika omaga võrdne oli. Aga mis siis ikka, tuli hakata ennast treenima. Üht poolt poole rohkem kui teist.

Oeh, kuidas ma alguses otsisin endale vabandusi ja põhjendusi, miks harjutuste tegemist edasi lükata. Kord ei olnud mul trenniriideid, siis matti. Noh ikka see, et kord on nina kärnas, siis maa külmunud. Lõpuks võtsin ennast kokku, panin mati põrandale, muusika tööle ja kukkusin painutama ja venitama. Esimene kord oli hirmus raske, kuigi harjutuste tegemine võtab kokku umbes 15-20 minutit.

Teine kord lootsin, et on kergem. Ei olnud, ikka oli raske. Alles mingi viiendal korral võisin nentida, et tegelikult on need harjutused päris tehtavad. Ja olles nüüd kuulnud oma sõbranna sünnituslugu, siis teen ma neid harjutusi ikka aina usinamalt, sest nagu te endale ette võite kujutada, on sünnitamine ikka vägagi füüsiline töö ja mida nõrgem naine selle ajal on, seda kauem läheb sünnitusega aega.

Uskuge mind, ma üritan sellega ikka võimalikult kiiresti ühele poole saada.

Näitan siis teile ka paari harjutust, mida veel suure kõhuga teha annab:

Esiteks lama selili, jalad põlvedest kõverdatud ja käed kuklal. Tõsta ülakeha, viies lõua rinnale ja pingutades kergelt kõhulihaseid. Väga intensiivset treeningut siit loota ei maksa, sest lapseootel olles võiks ikka tasa ja targu võtta. Seejärel painuta küünarnukk vastaspõlve suunas, tõstes põlve veidi maast eemale. Mine tagasi lähteasendisse.

Korrata 3X30 korda.

Lamades selili, vii jalg rinna suunas ja aseta käed põlve õndlasse. Tõmba jalga aeglaselt rinna suunas. Tegelikult peaks pea ka maha toetatud olema, aga mul oli niimoodi mugavam ja jalg sai ikka ära venitatud. Venitust tuleb tunnetada reie tagaküljel. Hoida 30 sekundit.

Harjutust korrata 2-4 korda.

Neljakäpuliasend, naba maksimaalselt sisse tõmmatud! Noh, kui palju see maksimaalne raseda naise puhul ikka on, aga andke endast parim.Tõsta vastaskäsi ja jalg horisontaalasendisse ja hoia 5 sek asendit. Kuigi see on raske, püüa hoida keha võimalikult paigal.

Korrata harjutust 3X10 korda.

Minule ostis peika veel suure punase fitness-palli, mille peal on ka suure kõhuga hea harjutusi teha ja kui neid teha ei viitsi, siis niisama seal peal lösutada või istuda. Laseb selja täiesti lõdvaks lasta.

Igatahes soovitan mina harjutustega pihta hakata, sest parem natukene pingutamist enne sünnitust, kui enda maapõhja needmine sünnituse ajal!