Naty mähkmed — tüki hind 0.220 eur

Kardo: Täiesti lõhnatud, ilus mähkmedisain — need väiksed lillekesed. Ja muidugi suured
plusspunktid selle eest, et nad loodussõbralikumad on. Ainuke miinus on see, et mähkmed pole nii venivad kui teised.

Mariann: Minu lemmikmähkmed. Esiteks on see kile valmistatud geneetiliselt muundamata maisist, see on kloorivaba ja valmistamisel on kasutatud taastuvaid looduslikke materjale. Ei sisalda ka plastikut. Lapsele sobivad need hästi jalga, ei ole tekitanud punetust ega löövet. Ei lase ka midagi läbi.

Hinnang 5


Muumi mähkmed — tüki hind 0.258 eur

Kardo: Pluss on see, et on toodetud siinsamas, üle lahe, Soomes. Mõnusalt pehmed ja venivad.
Lapsele löövet ei tekita, samuti ei ole veel kordagi täheldanud  punetust. Kloorivabad!

Mariann: Katsudes väga pehmed — pigem nagu riidene materjal. Ei haise mitte millegi järele. Isegi mähkmete pakend on bioloogiliselt lagunev. Kallim küll  kui Pampers, kuid
eelistan seda iga kell.

Hinnang 5


Libero Baby Soft — tüki hind 0.166

Kardo: Mulle meeldib, et pakend väidab, et mähkmed on 20% ulatuses taaskasutatud materjalidest. See omadus mulle mähete juures meeldib!  Kujundus on ka kena, tagasihoidlik.

Mariann: Ei ole päris lõhnatud, kuid ei ütleks, et haisevad ka. Talutav. Jällegi on hea odavam hind kui mõnel kallimal firmal. Täitsa korralik mähe — ei leki, istub jalas, ei
tekita löövet. Samuti ei ole sinna topitud mingit “ekstrakti”.

Hinnang 5-

Moltex — tüki hind 0.312 eur — KÕIGE KALLIMAD!

Kardo: Mähkmetes on veidikene mingi spetsiifiline lõhn, kuigi mähe peaks olema 100% kloorivaba. Jalas püsivad lapsel hästi. Meeldib ka mähkme tagasihoidlik disain.

Mariann: Imavuse suhtes ei saa kurta, elasid üle ka suuremat sorti kõhulahtisuse. Sobivad kenasti jalga, kuigi esialgu võivad tunduda üsna suured. Meeldib ka see, et need on jällegi loodussõbralikumad, kui teised. Hind on muidugi kallis ja ei saaks öelda, et ta seda millegagi õigustaks. On ka teisi sama häid mähkmeid.

Hinnang 5-

Huggies Newborn — tüki hind 0.185

Kardo: Jälle meeldib mulle väga nende lapselik kujundus, ilusad värvilised pildid. Lõhnatud. Sobivad väiksele beebile ideaalselt jalga ja ei lase miskit välja tulla. Pakend väidab, et mähkmetel on niiskuse indikaator, aga meie sellest küll aru ei saanud. Lõhnavabad.

Mariann: Mõnusalt ümber, aga ei  pigista. Kui mähe on märg, muutub sisu imelikult geelijaks ja jääb seest siiski niiskeks. Samas seda muret pole, kui mähe piisavalt kiiresti ära
vahetada ja nii väiksel imikul tuleb seda nagunii teha. Seega pole hullu. Hea odav hind ka.

Hinnang 5-

Mähkmed Maxima Favoriit — tüki hind 0.146

Kardo: Välimuselt samas stiilis kui “%” mähmed, ainult, et neil on topeltkrooge ka sees ja  rohkem värve. Venivad mõnusalt, sobivad lapsele kenasti jalga. Ei lõhna mitte kuidagi, aga kahjuks sisaldavad kloori.

Mariann: Suur pluss on kindlasti odav hind ja mulle meeldib ka see jänes mähkmetel. Veel on
tore, et mähkmed on lõhnatud. Ei tekitanud punetust ega löövet.

Hinnang 4+


Huggies Super Dry — tüki hind 0.201

Kardo: Mina ainult kiidan neid mähkmeid. Ei ole ühtegi halba sõna öelda, näevad armasad välja ka. Kiidaksin ka seda, et pakendit on väga mugav avada, mitte nagu enamusi.

Mariann: Mõnus materjal, kahjuks mitte loodussõbralik. Ei lõhna halvasti ega hästi — ei lõhna üldse. Venivad, sobivad hästi jalga ja ei leki.

Hinnang 4+

Pampers Premium Care — tüki hind 0.245

Kardo: Mulle meeldib väga see, et mähkme sees on justkui võrk, mis hoiab niiske mähkme ja selle sisu lapse nahast eemal. Need on ühed minu lemmikutest, nad on ilusad ja väga mugavad kasutada minu meelest.

Mariann: Tüüpiline Pampersite magus keemialõhn, nagu ikka. Ma ei saa aru, kas see võrk ongi see, mis sellest premium care’i teeb? Ei midagi erilist, teeb oma töö mähkmena ära. Jälle peaks sisaldama aaloe ekstrakti, ehk see ongi see magus lõhn? Samas sisaldab kloori ja muud keemilist jura.

Hinnang 4+

Loving Touch — tüki hind 0.193 eur

Kardo: Saab lapsele korralikult ümber tõmmata ja välja ei leki midagi. Väga pehmed on nad isegi käega katsudes.

Mariann: Mulle väga meeldib nende mähkmete kuju.Ka pakend ütleb “superstrech” ja need tunduvad tõesti lapsele väga hästi istuvat. Jällegi on toredaks avastuseks see, et mähe ei lõhna kuidagi, kuigi pakend väidab, et mähe on immutatud aaloe ekstraktiga.

Hinnang 4

Pampers Active Baby — tüki hind 0.227 eur

Kardo: Kujundus on lahe ja värviline. Nii õhukesed kuidagi, kuigi imavad hästi. Lausa liiga hästi — see tähendab, et neid võiks vist terve päeva lapsel all hoida, ilma, et sealt midagi välja tilguks. Mitte, et ma seda kellelgi teha soovitaksin.

Mariann: Lõhnab väga-väga keemiliselt magusalt. Venivad muidugi igalt poolt hästi ja imavad ka hästi. Hea selleks puhuks, kui vaja pikemat aega ilma mähet vahetamata hakkama saada. Paraku võib sellise asja tulemusel lapsel tagument punaseks minna, sest niiske on ju seal ikkagi.

Hinnang 4

Mähkmed Molfix  — tüki hind 0.182

Kardo: Pole enne seda firmat kuulnudki, aga muidu täitsa lõhnatud ja tunduvad üsna imavad, sest on juba kätte võttes sellised paksud. Minul pole ühtegi halba sõna öelda — teevad oma töö normaalselt ära.

Mariann: Hästi pehmed, aga lapsel ei istu hästi jalas, jäävad väiksed vahed jalaaukude juurde ja sealt saab väheke kraami välja lekkida. Samas see juhtus ainult korra, nii et võib-olla oli jalga panemise viga? Mulle tunduvad nad siiski ebasobivama kujuga, kui mõned teised.

Hinnang 3+

% Mähkmed — tüki hind 0.127 eur — KÕIGE ODAVAMAD!

Kardo: Tundub nagu kõige tavalisem mähe, mis ajab asja ära. Mulle meeldib see, et igal mähkmel on erinev kujundus peal. Imavuse kohta pole midagi  halba öelda, välja midagi ei lekkinud. Odav hind on kindlasti paljudele määrav.

Mariann: Mina oskaks ainukeseks miinuseks tuua välja  selle, et see kinnituskoht on veidike tugevamast plastmassist. Enda  lohakuse tõttu jäi see liiga kõrgele ja kraapis natukene lapse kõhtu.  Teistel mähkmetel on see ikka pehmemast materjalist. Kujult kuidagi  neljakandilised, kuid meeldivalt lõhnatud. Kahjuks puudub ka sisemine topeltkrooge, et kõik tavaar ikka mähkmesse jääks.

Hinnang 3+


Pampers New Baby  — tüki hind 0.170

Kardo: Mähe, nagu mähe ikka. Sobivad kenasti lapsele jalga — kerge esimeseks mähkmeks, mida kasutada elus. Kui on suurem kraam mähkmesse tulnud, siis see kumab mähkmest läbi ja seega on kergem aru saada, millal seda vahetama peaks. Ilusad näevad nad välja ka.

Mariann: Harilik Pampersi hais, kuid imavuse koha pealt ei saa kurta. Sobivad kenasti vastsündinule.

Hinnang 3+

Britton — tüki hind 0.127 — KÕIGE ODAVAMAD!

Kardo: Esimese asjana märkan seda, et see haiseb kohutavalt keemia järele. Mähe ei peaks niimoodi haisema. Kuju on jällegi mõnus, mähe on veniv.  Välimusel ei ole midagi kiita — suhteliselt imelikud näevad välja.

Mariann: Hais on jah jube, aga vähemalt on tal mähkme sees topeltkrooge, mida  “%” mähkmetel ei olnud. Samas ma eelistan pigem seda, et mähe võib läbi lasta, kui niimoodi autorehvide järele haiseda. Oma töö mähkmena teeb ta siiski ära, midagi läbi ei lase. Väga kompaktsed on nad ka.

Hinnang 3-

Kokkuvõte: Sellist mähet, mis kuskile ei kõlbaks, me katse käigus ei leidnud ja võiks tegelikult öelda, et ega vast suuremat vahet pole, millist ühekordset mähet kasutada. Ise ju teavad inimesed, kas tahavad olla ökomad ja loodussõbralikumad. Keemiahais käib küll mõnede puhul üle pea ja ma loodan, et see on inimestele vihjeks, et ega see päris puhas ja looduslik kraam pole. Beebi on ju alles nii uus inimene, miks teda siis sellise jamaga kiusata Ei saaks ka öelda, et loodussõbralik alati kallim oleks, seetõttu on meie lemmikud siin testis Muumi ja Naty mähkmed!

Minu igapäevaheietusi saate lugeda aadressilt http://tahanteada.wordpress.com, kus halan, rõõmustan ja jutustan tunduvalt rohkem. Eks ikka nii on, kuidas elu käib.