Ülipopulaarne lapsekasvatuskspert soovitab sünnitanud emadel hakata oma mehele uuesti tähelepanu pöörama 4-6 nädalat pärast sünnitust. Arstid ja ämmaemandad aga soovitavad oodata seni, kuni naine on sünnitusest täielikult taastunud, mõnede hinnangul võiks enne linade vahele hüppamist käia ära sünnitusjärgses kontrollis.

Sellised emasid ärritavad soovitused on ära toodud tema raamatus The Contented Mother’s Guide, mis räägib sellest, kuidas noored emad oma abikaasadega lähedust ja intiimsust säilitama peaksid. Ford hoiatab, et mehed võivad pärast beebi majja tulekut tunda end hüljatuna, sest beebi võtab kogu värske ema aja ning intiimsusteks ei jää naisel ei aega ega tahtmist.

Üks lõik raamatus soovitab naistel "mõnikord lihtsalt ära kannatada", varuda koju sünnitusjärgseid esmaabivahendeid nagu näiteks massaažiõli ja alustada aeglaselt ja rahulikult.

Samuti on Fordi meelest hea mõte jätta oma vastusündinud koju, et vanemad saaksid välja kohtinguõhtule minna.

Raamatu alguses olevas intervjuus selgitab ekspert, kel endal lapsi ei olegi, et vanemad peaksid intiimse ja romantilise osa oma suhtest võimalikult kiiresti pärast sünnitust tagasi saama.

Mida kauem ema seksi ja lähedust oma abikaasaga edasi lükkab, seda raskem on paaril hiljem uuesti tugevat suhet saavutada, ütleb Ford.

Sellised väljaütlemised on tagajalgadele ajanud muidugi kõik emad ja ka hulga arste, psühholooge ja suhteeksperte, kes lükkavad Fordi väited ümber ning kinnitavad, et seksiga kiirustamine ei garanteeri suhte püsimajäämist ja arvavad, et äsjasünnitanud emad tunnevad niigi tohutut survet kõike õigesti teha, nad ei vaja lisastressi kohustusliku seksi näol.

Belinda Philips heategevusfondist National Childbirth Trust kinnitab, et ühtegi naist ei saa sundida seksima, kui ta selleks valmis ei ole. Paarisuhe on pärast lapse sündi muidugi keeruline, kuid vanemad saavad seda tugevdada, nautides ja jagades oma uue rolli rõõme ja muresid koos. "Suhe ei põhine ainult seksil," ütleb ta ning soovitab vanematel sellest raamatust kaarega mööda käia.