Aga raskeks tegi selle pigem minu kogenematus, kärsitus ning see, et enne lapse sündi olin kõik teisiti läbi mõelnud, kui asi tegelikult oli. Kui oleksin sel aastal elanud hetkes, siis võiks öelda, et kõik oli nii nagu peab.

Kui nüüd tõsiselt rääkida, siis minu jaoks on kõige raskem taluda lapse nuttu — tõsiselt… Ma peaksin selle koha pealt juba “treenitud olema”, sest 4,5 kuud metsikut ja meeleheitlikku gaasivaludest tingitud kisa oli kõva “trenn”. Aga siiski.. kui laps kukub ja lööb end ikka väga valusalt ära ning seejuures hingematvalt nutab, siis ma lihtsalt ei suuda seda taluda. See on nii hingetorkavalt ning lämmatavalt valus.

Selle asemel, et last rahustada ja lohutada, oskan vaid kaasa nutta. Minus on meeletu paanika, mis saab edasi? Kas peab midagi edasi saama? Kas see jätab tulevikku jälje?
Nii raske ja valud on lihtsalt kuulata ja oodata, millal valu möödub.

Teiseks ning üheks raskemaks on see, et ma ei suuda oma lapsest eemal olla. Eemal olla selles mõttes, et pean minema kuskile tunniks-kaheks, kuhu ei saa last kaasa võtta. Tõsiselt raske ülesanne minu jaoks. Ma ei suutnud teda päris beebina teistele süllegi anda. Ma ei tea, mis siis veel saab, kui pean kord tööle minema ja laps lasteaeda — hetkel tundub see täiesti võimatu ülesandena. Ma ei suuda rahulikult 15 min saunaski olla, teades, et ta ei ole ei minu ega isaga vaid kellegi kolmandaga (kes on küll usaldusväärne, aga ikkagi keegi kolmas).

See, et lapsed jonnivad, et oma tahtmist saada; tahavad pidevalt sinu tähelepanu; ei söö, mida antakse; kaklevad mänguasjade pärast; ei maga korralikult; ei hakka nii kiirelt kõndima kui teiste lapsed; ei hakka nii kiirelt potil käima kui soovime…. see kõik on minu kahe mure kõrval nii väike. Need on ju lapsed!

Loe veel: Ema: kuidas kasvatada lapsest hea ja tugev inimene?" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/ema-kuidas-kasvatada-lapsest-hea-ja-tugev-inimene.d?id=59304450">Ema: kuidas kasvatada lapsest hea ja tugev inimene?

Ema kogemus: pärast sünnitust muutusin tõeliseks fuuriaks" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/ema-kogemus-parast-sunnitust-muutusin-toeliseks-fuuriaks.d?id=59263482">Ema kogemus: pärast sünnitust muutusin tõeliseks fuuriaks

Kirjuta meile, mis on emaks olemise juures kõige raskem ja võida auhind!" href="http://naistekas.delfi.ee/rasedus/beebi/kirjuta-meile-mis-on-emaks-olemise-juures-koige-raskem-ja-voida-auhind.d?id=59193056">Kirjuta meile, mis on emaks olemise juures kõige raskem ja võida auhind!