“Minu tütar sündis 2003. aastal ja olles lugenud läbi hulga kirjandust ja konsulteerinud paljude ekspertidega otsustasin, et ei vaktsineeri oma last kohe. Ootan, kuni ta immuunsüsteem areneb välja esimese eluaasta lõpuks ja siis teen mõne valikulise vaktsiini. Haiglasse sünnitama minnes ütlesin kohe pabereid täites, et ma ei soovi oma lapsele haiglas mingeid vaktsiine. Arvasin, et see info pandi ka kuskile kirja.

Olles ära sünnitanud, viidi laps mulle teadmata põhjusel teise tuppa — öeldi, et tehakse korda. Mõne aja pärast sain lapse kätte ja läksime oma palatisse. Hommikul last ülevaatusele viies ütlesin, et ma ei soovi talle teha haiglas vaktsiine. Selle peale ütles õde, et aga teie lapsele tehti eile õhtul ära B-hepatiidi vaktsiin. Laps sündis kell 8.45 õhtul ja vaktsiin tehti lapsele tema esimese 30 eluminuti jooksul juba!

Ma ei suutnud neid sõnu uskuda… Küsisin, et miks mind sellest ei informeeritud või mis veelgi olulisem: miks minu käest ei küsitud luba enne vaktsineerimist? Lisasin samuti, et haiglasse sünnitama tulles andsin selle info ka edasi. Kogu lugu oli mulle kohutav šokk. Kui oleks sel hetkel rohkem jaksu olnud, oleksin hea meelega Pelgulinna sünnitusmaja kohtusse andnud. Hiljem, 6 kuu pärast saatsin sünnitusmajja kirja, kus küsisin peaarstilt selgitust toimunu kohta. Öeldi vaid, et neil on kahju juhtunu pärast ja otsest vastust oma küsimusele ei saanud. Ma loodan, et praegu on süsteem nii palju paranenud, et haiglas ikka enne lapse ema käest küsitakse luba vaktsineerimise osas.” -Kaidi

Kallis ema, kas sinu käest küsiti enne lapse vaktsineerimist luba?