Allikas Daily Mail kirjeldavad naised oma kogemust emaks saamise hetkel ja nende tunded ning mõtted võivad olla julgustuseks nii mõnelegi naisele, kes ei tundnud ennast peale lapse sündimist maailma kõige õnnelikuma inimesena. Iga kogemus on erinev ja seda ei tohiks pahaks panna.

"Ma ei teadnud, et ma olen rase kuni selle hetkeni, kui ma haiglas sünnitasin. See kõik juhtus nii kiiresti ja äkki ning tundsin, nagu oleks mu endine elu minult jõuga ära kistud. Sellest hoolimata hakkasin kohe lapse eest hoolitsema, kohanesin ja hakkasin teda vaikselt armastama," kinnitab üks naine.

"Ootasin tütre sündi väga, see kogemus oli imeline. Aga ma kartsin kohutavalt temaga koos esimest ööd veeta. Ma tundsin end ebakindlana ja sain aru, et mu elus on kõik jäädavalt muutunud."

"Pole ennast iialgi nii halvasti tundnud kui peale lapse sünnitamist! Olin otsustanud pudelitoidu kasuks ja haiglaõed mõnitasid mind seetõttu. Tundsin end kohutavalt, sünnitus oli raske ja enam ma midagi sellist läbi elada ei tahaks," arvab kolmas.

"Uskusin, et minuga on midagi valesti, sest peale tema sündi ei suutnud ma nutta ega eriti midagi tunda..."

"Peale lapse sündi olin ma pool aastat tuim ja emotsioonitu. Alles hiljem hakkasin ennast iseendana tundma," kirjeldab viies naine oma läbielatut.

"Mentaalselt ja füüsiliselt omadega täiesti läbi. 40 tundi sünnitust, kaks tundi konstantseid presse. Laps oli enneaegne, nii et lisaks kurnatusele tundsin ma ka kohutavat hirmu."