Tervitused nublult

Ühel juulikuu laupäeva hommikul olid lapsed koos ema-isa  ja nende kahe sõbraga elutuppa kogunenud ning ootasid ärevalt, mis toimuma hakkab. Alustuseks andsid Unistuse Päeva korraldajad üle kotitäie Balbiino jäätiseid, mis jäid külmkappi pere naasmist ootama.

Edasi viis sõit uhke Mercedesega Pääsküla noortekeskusesse, kus Amyt ja Elarit tervitas laste suur lemmik nublu! Kahjuks ei saanud nublu tiheda esinemisgraafiku tõttu ise kohale tulla, kuid ta saatis lastele tervitused video teel ja ehk õnnestub Amyl ja Elaril tulevikus minna mõnele nublu kontserdile.

Iidoli tervitus veel  kuklas kõlamas, anti Amyle ja Elarile üle kingitused. Elari sai tuttuue trikitõukeratta ja Amy kiivri ning kõlari, et saaks oma toas segamatult nublut kuulata, ilma et peaks vennaga kõlarit jagama. Mõlemad leidsid kingikotist veel nublu T-särgid.

Poisid tõuksidega trikitama, tüdrukud meikima 

Edasi jagunesid lapsed kahe tegevuse vahel: Amy suundus sõbranna ja emaga meikimise workshopile, Elari  koos sugulasega aga noortekeskuse skateparki. Elari on suur trikitõukerattahuviline ja käib ka trennis ning talle oli nippe tulnud jagama suur eeskuju Mikael Keerdtrepist.

Tõuksitamine algas tõhusa soojendusega ning edasi proovis Elari  ise erinevaid trikke ja katsetas päris keerulisi hüppeid. Mikael õpetas ning näitas ette harjutusi, mis kõrvaltvaatajatele tundusid täiesti teostamatud, kuid Elari tegi julgesti mitmeid asju järgi. Vahepeal oli väike paus, kus sai kendamaga mängida, ka seal jagas Mikael näpunäiteid. Kui tõuksist küllalt sai, prooviti veel rulasõitu.

Samal ajal jagas meigikunstnik Elis teises toas tüdrukutele meiginippe ja nad said ise proovida kätt jumestamise värvikas maailmas. Võib öelda, et tüdrukud olid juba hästi kursis päris mitmete meikimise põhitõdedega. Tunni lõpuks olid tüdrukud armsalt enda valitud värvidega meigitud ning said ka diplomi praktilise meigikoolituse eduka läbimise eest!

Fotosessioon looduses ja kvaliteetaeg spaas

Vahepeal jõudis kõht tühjaks minna ning kogu seltskond kinnitas keha Pappa Pizza maitsvate pizzadega. Lapsed said veel pilti teha koos oma lemmiku Mikaeliga ja tüdrukud poseerisid meigivõlur Elise ning õhupallidega ja nii saigi noortekeskuse aeg läbi. Aga Amy ja Elari Unistuste päev ei olnud veel kaugeltki lõppenud. Pere liikus edasi loodusesse, kus fotograaf Maria tegi tervest perest vahvaid fotosid. Amyl ja emal oli fotodele sobiv meik juba tehtud, seda ei saanud ju niisama lasta raisku minna. Lõpuks suundus pere  Viimsi Spaase, kus veedeti üheskoos aega kuni pühapäevani. Lapsed said veekeskuses möllata, õhtustada Black Rose pubis ja mis kõige tähtsam — perega koos puhata! Amy ja Elari jäid oma päevaga väga rahule.

Pere ühine soov järgmiseks aastaks

Amy ja Elari Markuse ema räägib, et nende pere ühine suur soov või unistus järgmiseks aastaks on üheskoos reisile minna, nad loodavad parimat.

"Tänaseks on minu kui laste emana suur unistus täitunud: 1. jaanuarist võtab Haigekassa laste uued ravimid enda kanda. Üks suur mure vähem ja lapsed saavad elada täisväärtusliku elu nagu teisedki lapsed," rõõmustab ta.

Sel aastal on nad lastega käinud spaas, et jahedate ja vihmaste ilmadega veidi sooja oma kehale anda.

"Oleme oma lähedastele olemas ja loodame, et saame ilma hirmu tundmata koos aega veeta. Jõuludel käisime laste vanaemal külas, vahetasime jõulusoojust ja kinke."

Minu Unistuste Päeva kommunikatsioonijuht Ave Pilt:
Meie aasta on olnud kõike muud kui tavapärane ja paljud asjad oleme seoses koroonaga pidanud ümber mängima, kuid oleme üllatavalt hästi ja kiiresti suutnud fondis uue olukorraga kohaneda.


Suvi ja sügis on olnud väga tegusad. Kevadel tegime kogu meeskonnaga palju ettevalmistusi ning suvel hakkasime suure tempoga unistuste päevi korraldama. Piiratud koroonatingimustes korraldasime tervelt 65 unistuste sündmust, mis on väga hea tulemus. Lisaks mõtlesime välja mitmeid erilahendusi nii Tallina Lastehaigla kui Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliiniku väikestele patsientidele. Näiteks oleme sinna toimetanud suure portsu tegevusraamatuid “Parim ajaviide”, mis sündiski Minu Unistuste Päeva vabatahtlike ideest ja mille teostasid kaks Tartu Mart Reiniku kooli õpilast Gerda-Marleen Pärli ja Katarina Elise Ploom.


Suvel said nad selle projekti eest ka presidendi tunnustuse “Lastega ja lastele” Lisaks oleme toimetanud haiglaravil olevatele lastele mitmeid üllatuskinke ja pakke, mis aitasid luua jõulurõõmu.


Kuna meie fondi sihtgrupiks on raskelt ja krooniliselt haiged lapsed, siis läksime juba alates 16. novembrist üle “punasele stsenaariumile”, et kaitsta haigete laste, nende perede, vabatahtlike ja koostööpartnerite tervist. Seega alates 16. novembrist me ühtegi unistuste päeva küll ei korralda, kuid suhtlus ja aktiivne tegevus fondis jätkub. Oleme loomingulised ja kasutame suhtlemiseks kõikvõimalikke nutikaid lahendusi.


Sündmuste korraldamisega ootame seni kuni olukord Eestis tervikuna läheb paremaks ning saame uuesti minna tagasi kollasele stsenaariumile, mis tähendab seda, et piiratud tingimustes saame hakata uuesti unistuste päevi korraldama. Seega kohtume küll vähem, aga suhtleme rohkem.“

Lihtsaim viis Minu Unistuste Päeva toetamiseks on rahaline annetus.

Anneta läbi Ma armastan aidata keskkonna siin.

Anneta veebis:

Maksesaaja: SA Heategevusfond Minu Unistuste Päev

EE082200221059721449 (Swedbank)

EE101010220197114226 (SEB)

EE931700017003582453 (Luminor)

EE767700771001366205 (LHV)


Annetada saad ka helistades:

900 0505 – annetad 5 eurot

900 0510 – annetad 10 eurot

900 0525 – annetad 25 eurot

Jaga
Kommentaarid