“See on traagiline, kui palju on Eestis üksikemasid,” rääkis läinud nädalal Kallast Publikule. “Ja nad teevad selle vea, et võtavad oma poja öösel kaissu. Nii kasvavadki poistest homod, sest neil on juba lapsena naise lõhnast kõrini!”

Kallast lisas, et lapse koht öösel on oma voodis, mitte ema kaisus.

“Tõeline mees ei nuta”

Hedvig Hanson, kelle peres kasvab 5-aastane Holger ja 2,5-aastane Daniel, on teist meelt. “Kahe poja emana näen, kui õrnad on tegelikult poisid ja tunnen, et hellust peab neile pakkuma just nii palju, kui nad ise seda vajavad. Poisse on kasvatatud aastasadu vaimus, et nad peavad olema tugevad. Kuuldavasti visatakse Indias poeglapsi beebina kõrgest tornist alla, et neist kasvaksid vaprad ja julged sõdalased.”

Hedvig arvab, et tegelikkuses võib sellise suhtumisega panna poisid emotsionaalselt lukku ja neil on raske mehena oma tundeid avaldada. “Nii elavadki mehed kõik enda sisse, sest “tõeline mees ei nuta”.”

Doseeri armastust õigesti!

“Kaisus magamine annab turvatunde ja päris pisikesena magavad lapsed kaisus palju paremini. Muidugi võiks lapsel olla oma voodi, aga ta võib ikka-jälle tulla kaissu, kui ta nii tunneb. Lapsepõlves kogetud ema soe ja lohutav süli peaks tekitama ka suures mehes tunde, et tahaks seda sügavat naise soojust ikka kogeda. Sellist meest ju tegelikult naised igatsevad, kes on avatud ja ei pelga tundeid näidata, sel pole mingit pistmist mõistetega “memmepoeg” ja otsustusvõimetus”,” mõtiskleb Hedvig.

Lauljatar usub, et armastus nõuab ka mõistust ning oskust seda õieti doseerida — et ei jääks vajaka ja samas ei hakkaks tunne kedagi lämmatama.