Rohkem kui 60 protsenti isadest on veendunud, et vaevanõudvam laste eest hoolitsemine – nende pesemine ja mähkmete vahetamine – peaks olema tehtud enne, kui nad töölt koju jõuavad. Nii saavad nad lastega mängides „kvaliteetaega“ veeta.

Sellised uuringutulemused pärineksid otsekui ajast, mil naiste karjäär piirdus kodus laste eest hoolitsemisega ja leivateenijaist mehed jätsid kodused tööd rahumeeli naiste õlgadele.

Uuringust selgus veel, et hoolimata ämmaemandate ja arstide soovitustest isal sünnituse juures viibida, eelistab 13 protsenti isasid seda mitte teha. Samuti osutus, et paljud naised tahavad sünnitusel endale toeks oma ema või head sõpra, mitte meest.

Kui laps hakkab nutma, reageerib sellele tõenäoliselt esimesena ema, mitte isa. Kui laps saab haiget, tuleb 89-protsendise tõenäosusega talle appi ema, mitte isa; öösel nutmahakkava lapse juurde läheb 84-protsendise tõenäosusega ema ja isa magab rahulikult edasi.

Kuigi enamik isasid on laste magamamineku ajaks töölt koju jõudnud, paneb lapsi magama ikkagi ema. 8 ema 10-st vannitab lapsi ja paneb nad magama, 81 protsenti valvab, et nad hambaid peseksid. Isad loevad siiski lastele vahel õhtujuttu.

Moodsamad isad veedavad oma lastega rohkem aega. 4 ema 10-st leiab aga, et isa on pisut laisk lapsi hoidma. 61 protsenti emasid sooviks, et lapse isa vastutaks pisutki rohkem tüütute igapäevaste tegemiste eest, nii et naisel tekiks veidi vaba aega.

Uuringu raames küsitleti 2000 inimest.

Allikas: Mail Online