Imikutoit purgist — poolt ja vastu
Mürkkemikaalid tagavad küll suurema saagi, aga nad kogunevad taimedesse ja taimi söönud loomadesse. Põllumajandusega seotud kemikaalid võivad lume ja vihma kaasabil sattuda oma algallikast väga kaugele. Sedasi saastuvad ka veekogud. Agrokemikaalid vähendavad looduslikku mitmekesisust. Põllumajanduskemikaalide tervisemõju suurendab ka ravikulutusi.
Nipid keskkonna ja tervise säästmiseks
Aurutage, keetke või küpsetage toit valmis ning purustage see peenemateks tükkideks. Toitu saab peenestada mitmeti. Energiasäästlikum on toitu purustamiseks kasutada pudrunuia, läbi sõela pressimist või kahvliga purustamist. Kes käsitsi toitu peenestada ei taha, saab seda teha ka saumikseri või köögikombaini abil. Alles jäänud köögivilja- või puuviljapüree võib külmutada ja tarvitada see ära 2-3 kuu jooksul.