Paljud emad ei kaasa oma väikeseid põnne koristamisesse, sest arvavad, et nad tekitavad aitamise asemel veel suurema segaduse ja ükski kurnatud ema ei jaksa sellise probleemiga silmitsi seista. Kuid tegelikult on näiteks 3-4 aastased lapsed juba täiesti võimelised sind koristamises aitama. Jah, muidugi on nad alguses veidike kobad, aga kuidagi muudmoodi ei ole ju võimalik õppida.

Järgnevad majapidamistööd on pisikesele põnnile eakohased ja kui sa lased tal neid rahulikult omas tempos proovida, saad varsti rõõmuga näha, et ta tahab sind aidata:

* Nõudepesumasina tühjendamine

* Oma mänguasjade kokku korjamine

* Postkastist ajalehe toomine

* Mööbli puhastamine tolmuharjaga

* Sokkidele paarilise otsimine peale pesu

* Lillede kastmine

* Hommikul oma voodi tegemine

* Lemmikloomale süüa andmine

* Laua koristamine peale söömist

* Diivanipatjade tagasi asetamine

Kõiki neid tegevusi saab võtta ka lõbusa mänguna, kus sa saad oma last kiita, kui ta on midagi hästi teinud ning julgustada, kui midagi kohe ei õnnestu. Samuti oleks hea, kui sa alguses näitad rahulikult lapsele ette, kuidas neid asju teha. Muidu võib tal tekkida tõrge, sest ta ei ole ju kunagi varem seda teinud. Ka oleks hea, kui koristamine oleks terve pere ühistegevus. Siis näeb laps juba varakult, et kõik kodus elavad inimesed peavad vaeva nägema selleks, et kodus oleks hea elada. Ja siis ei teki lapsel vale ettekujutust soorollidest.

Allikas: Merrick's art