Maitseainete tootja ASi Santa Maria ja koolitoitlustaja Fazer Amica Eesti ASi ligi 4600-le koolilapsele korraldatud projekt keskendus tänavu mehhiko köögile ning pakuti üht tuntumat mehhiko rooga burritot.

Koolisööklate mõistes ebatraditsiooniline toit sai palju positiivset tagasisidet, eriti meeldis see suurematele lastele. Õpilaste arvates on vahva koolis erinevate rahvusköökide roogasid proovida, kuna see ei ole traditsiooniline ja pakub vaheldust tavapärasele menüüle. Väiksemad sööjad olid samuti väga põnevil ning sõid uut huvitavat rooga isukalt.

Koolitoidu valdkond on küll rangelt reguleeritud, kuid võimaldab siiski tuua vaheldust ilma tavapärast koolilõuna maksumust ületamata. Soov oli näidata, et hakkliha, juurvilja ja nisutooteid on võimalik pakkuda ka huvitavamalt. Koolides kohapeal vesteldes tõid lapsed esile just toidu hea maitse!

Oktoobris toimusid kuues Tallinna, Tartu, Saku ja Võru koolis Tortillapäevad, mille raames pakuti koolilastele lõunaks mehhikopärast rooga burritot. Retsepti autoriks on Santa Maria menüüinsener ja profikokk Angelica Udeküll.