“Sa ei peaks end süüdi tundma, kui haarad vahel lähima ja kõige kiiremini kättesaadava toidu järele,” ütleb kahe lapse ema Elisa. “Meil kõigil on pööraselt kiireid nädalavahetusi, mil sööme pisut ebatervislikumalt kui me ise sooviks või peaks.”

Ziedi sõnul seisneb trikk selles, et toitumist tuleb tasakaalus hoida teiste tervislike valikutega ja samuti peaks jälgima portsjoni suurust. Lapsele tuleks osta kõige väiksem burger ja võimalusel ka väike pakk friikartuleid. Pitsa on täiesti okei, kui selle kõrvale süüa samas koguses salatit ja puuvilja.

Toitumisspetsialist tunnistab ausalt, et ka tema pojad on McDonald’si lasteeineid saanud. “Vahel lihtsalt tuleb vooluga kaasa minna,” ütleb naine, rõõmustades samas, et lasteeined on viimasel ajal tervislikumaks muutunud. Nüüd saab juba väga paljudes McDonald’si restoranides eine juurde valida porgandeid ja õunu ning joogiks võtta hoopis mahla või piima.

“Kui juhtud sattuma kiirtoidurestorani, kus lapsele sobivaiud väikseid portsjoneid pole saada, siis jaga üht einet oma lapsega. Nii ei teki ohtu, et ta end täis pugib ja hiljem halvasti tunneb.”

Viimaseks tahab naine rõhutada, et kindlasti tuleb kiirtoidu juurde võtta veidi tervislikum jook, olgu selleks piim, mahl või vesi ja jätta meelde, et toit ei ole kunagi “kurjategija“ — seda on pigem kogused, sagedus ja küsimus, kas portsjonid on tasakaalus tervislikumate valikutega.

Kallis lapsevanem, kas ja miks oled sina oma lapsele kiirtoitu pakkunud?