Kibe statistika: saiakesed tõrjuvad eestlaste toidulaualt rukkileiba. Milliseid pagaritooteid eelistab sinu pere?

 (36)
Leivategu Eesti Leivatööstuses
Leivategu Eesti LeivatööstusesFoto: Anni Õnneleid

Tänases Maalehes ilmus artikkel nukravõitu statistikast, millest selgub, et eestlased söövad aina vähem leiba ja rohkem saiakesi: rukkileiva tootmine on vähenenud 38 protsenti ja samal ajal on väikesaiade osa kasvanud lausa 126 protsenti.

“Tõepoolest, statistika ei valeta,” tõdes Eesti suurima leivatööstuse, Leiburi tegevjuht Asso Lankots. Tema sõnul võib lihtsustades öelda, et väga kiires languses on viimase viie aasta jooksul olnud kõik pätsikujulised leiva- ja saiatooted, erandiks on vaid sepikud. Tarbijad eelistavad järjest rohkem konkreetse kujuga, vormis küpsetatud leibu ja saiu, sh röstitooteid ning palaleibasid.

Naisteka lugejad, palun kirjutage meile, milliseid pagaritooteid eelistab teie pere. Kas teie lapsed söövad veel vana head rukkileiba või nõuavad ainult magusaid saiakesi?