Portaali BabyCenter spetsialistid kirjutavad, et enamikes köharohtudes on aine nimega guaifenesiin, mis rasestumisele hoogu juurde annab.

Guaifenesiinil on röga lahtistav toime — ta muudab röga vedelamaks, et seda oleks lihtsam välja köhida. Kuna aine toimib mitte ainult rögale, vaid kõikidele limaskestadele, aitab ta ka valgevoolust lahjendada ja vedeldada. See on rasestumise juures oluline, sest kui su oma keha ei tooda ovulatsiooni ajal piisavalt vedelat ja libedat valgevoolust, on spermal raskem emakakaelani jõuda.

Et köharohumeetodist kasu oleks, soovitatakse valida ravim, mille ainus toimeaine on guaifenesiin ning hakata seda vahetult enne ovulatsiooni tarvitama.

BabyCenteri eksperdid rõhutasid, et köharohu toime ei ole muidugi garanteeritud ja kõik naised ei pruugi soovitud efekti saavutada. Teaduslikult ei ole seda meetodit loomulikult tõestatud, kuigi teooria ise kõlab üpris loogiliselt.

Ja kõik portaaliga rääkinud spetsialistid rõhutavad, et enne igasuguste ravimite tarvitamist tuleks kindlasti nõu pidada oma arstiga, sest igal ravimil võivad olla kõrvaltoimed, mis võivad rasestumist veelgi rohkem takistada ja su tervist rikkuda.