Ära karda kuulata oma sisetunnet ja jääda endale kindlaks

See õppetund on vajalik igas vanuses inimestel, aga eriti oluline just teismelistel, kes pigem tahavad alati kaasa minna kambavaimuga, isegi kui tunnevad sisimas, et see pole õige. Anna oma tütrele mõista, et alati, kui ta tunneb oma sisimas, et ta hakkab midagi valesti tegema, siis on õige aeg lõpetada ja mitte rohkem rumalustega kaasa minna.

Mõtle kriitiliselt

Õpeta oma tütrele varakult, et kõik see, millist muusikat ta kuulab, milliseid raamatuid ta loeb ja mida ta sotsiaalmeedias teeb, see kõik mõjutab teda. Proovi talle selgeks teha, et sellises informatsiooni virvarris on väga oluline hoida pea selgena.

Armastusel ja vaimustusel on vahe

Kui su teismeline tütar nutab oma silmi peast poisi pärast, kellega nad kolm nädalat “käisid” ja ta usub, et ta ei leia endale enam iialgi eluarmastust, siis nüüd on õige aeg selgeks teha, et suur kiindumine ja vaimustus ei tähenda kohe kindlasti mitte armastust.

Kadedus ei tähenda armastust

Veel üks oluline asi, mida tütrele õpetada — kui mõni poiss on tema peale kade, käitub kiuslikult ja mõjub talle negatiivselt, siis see ei tähenda, et poiss on temasse armunud. See tähendab, et poiss ongi kiuslik ja sellisega pole mõtet tegemist teha. “Pahad poisid” võivad tunduda küll ahvatlevad, aga nendega ei ole mõtet kaua suhelda, nad viivad noori tüdrukuid tihtipeale halvale teele.

Sa ei pea võistlema teiste naistega

Väikesed tüdrukud tunnetavad tihti, et nad ei ole piisavad. Et mõni nende sõbranna on ilusam, kellelgi teisel on rohkem asju… Sinu kohus on lapsele õpetada, et igaüks on omamoodi ja ennast ei ole mõtet kogu aeg teistega võrrelda, sest see ei anna mitte midagi.

Enda armastamine on kõige olulisem

Kui laps ei armasta ennast ja ootab pidevalt välismaailmast komplimente, on ta kerge saak ennasttäis poistele, kes soovivad noorest neiust ainult üht. Et tütarlaps mõne sellise ohvriks ei langeks, on vaja väikesest peale õpetada, et kõige tähtsam on armastada ennast. Austada ennast. Olla iseenda parim sõber.

Allikas: YourTango