Kaksikutel ei saa olla kahte erinevat isa

1996.aastal tulid ilmale kaksikud, kellest üks oli tumedanahaline ja teine heledanahaline. Nad olid soetatud mitmepäevase vahega. 2006.aastaks oli teada viis juhtumit, kus kahemunarakukaksikud pärinevad erinevatelt isadelt.

Ühemunarakukaksikutel on alati üks sugu

Reegel ütleb, et ühemunarakukaksikutel on identsed pärilikud omadused, kahemunaraku kaksikud ei sarnane teineteisega aga enam kui tavalised õed-vennad. Ka ühemunarakukaksikud ei sarnane teineteisega täielikult. Kindlasti on neil erinevad sõrmejäljed. Tavaliselt on nad aga samast soost. Kolmel juhul on teadlased suutnud tõestada, et vend ja õde pärinevad samast munarakust. Kas on jagunemise juures üks Y-kromosoom kaduma läinud, nii et poisi asemel sündis tüdruk (Turnei sündroom), või siis olid kaks kaksikut sündinud ühest väga harva esinevast — kahe tuumaga munarakust ega olnud seega klassikalised ühemunarakukaksikud.

Imetamise ajal ei saa naised rasestuda

Elu lükkab selle arvamuse pidevalt ümber. Siiski on selles loos oma tõetera sees. Imetamise ajal produtseerib naise keha umbes poole aasta vältel prolaktiini-nimelist hormooni, mis mitte ainult ei vähenda seksuaalhimu, vaid võib takistada ka munaraku viljastumist munajuhas. Aga rõhk on sõnal „võib“. Mida kaugemale jääb sünnitus ja mida suuremad on pausid imetamiste vahel, seda vähem prolaktiini moodustub.

Kõik beebid sünnivad siniste silmadega

Enamasti kehtib see ainult heledanahaliste beebide puhul. Tumedanahalistel beebidel on juba sündides tumedad silmad. See, et iiris heledanahalistel lastel algul sinine näib, on sellepärast nii, et värvainet melaniini on veel vähe moodustunud. Kui pigmendirakkude osakaal esimesel elukuul kasvab, siis võivad silmad muutuda halliks, roheliseks või pruuniks. Kõik värvid moodustuvad aga ühest ja samast värvainest. Erinevad värviefektid tekivad pigmentide arvust ja valguse murdumisest.

Menstruatsiooni vältel ei saa naised rasestuda

See, kui kaua spermatosoidid emakas ja munajuhas elavad, ei ole veel täielikult välja uuritud. Arvatakse, et 5-7 päeva. Normaalse tsükli korral toimub munaraku väljumine munajuhast 12. ja 16. päeva vahel. Naisi, kes on rasestunud menstruatsiooni 3. või 4. päeval, on vähe, aga kuuenda-päeva-beebisid on rohkem.