1. Enne jõuluvana tulekut tehke mänguasjade seas suurpuhastus

Võtke üks õhtu vabaks, et koos lapsega tema mänguasjadekastis põhjalik ülevaatus. Sorteerige välja lelud, mis on katki, millest ta on välja kasvanud või millega ta lihtsalt enam ei mängi.

Jõuludevahelisel perioodil ei pruugi see ülesanne väga lihtne olla, sest lapsel on oma armsaks saanud mänguasjadest raske loobuda. Kui aga toas on kuusk püsti ning mudilane suudab mõelda vaid sellest, mida jõuluvana sel aastal toob, on talle lihtsam selgeks teha, et kahjuks ei mahu tema kasti enam ühtegi uut mänguasja. Vanad tuleb eest ära panna, et uutele ruumi teha.

2. Jaga kingitusi ühekaupa, ära anna kõiki korraga kätte

Kui mudilane saab ühel õhtul seitse ja järgmisel õhtul veel kaheksa kinki, on tal raske nende üle rõõmu tunda ning iga mänguasjaga korralikult tutvust teha ja mängida. Kui tead juba ette, et lapse nimega pakikesi ilmub kuuse alla rohkem kui kaks-kolm, palu kõikidel "kaasosalistel" kingid sinu kätte anda ning üllata oma põnni igal nädalal ühe uue pakikesega. Veelgi parem - vanavanematele soovita osad pakid tulevaste külastuste tarbeks kõrvale panna, nii on mudilastel alati põnev neile külla minna ning nemad ei pea pead vaevama, mida seekord kinkida.

3. Esitage koos jõuluvanale pigem üks-kaks suuremat kui kümme väikest soovi   

Pisikesi mudelautosid või ponisid ja juukselõkse on mudilaste toad ja mänguasjakastid pilgeni täis niigi. Kui tead, et laps on juba tükk aega unistanud mõnest suuremast lelust, räägi päkapikkudega läbi ning ühendage jõud - üks kallim kink võtab su toas tõenäoliselt vähem ruumi, peab kauem vastu ja laps tunneb sellest rohkem rõõmu kui järjekordsetest pisividinatest.