Enamik lapsi saab hakkama võileiva valmistamisega ja ilmselt võtabki niisama moosisaia või vorstileiba, hammustab tomatit-kurki kõrvale, magustoiduks väike jogurt ja joogiks klaas piima või smuutit.

Kuid mõnele lapsele meeldib kohe päris ise ja otsast peale retsepti järgi midagi valmistada.

Mida aga saab üks pisike koolijüts endale ise valmistada?

Meie pakume mõned mõtted, pakkuge teie ka!

Pastasalat

  • 1 klaas keedetud vigurpastat
  • 50 g keedetud või toorest porgandit
  • 1 väike õun
  • 50 g värsket kurki
  • 30 g keedusinki
Kaste 1
  • ½ spl majoneesi
  • 1 spl hapukoort
  • soola
  • või

Kaste 2

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 spl apelsinimahla
  • sidrunipipart

Valmistamine

  1. Keeda valmis (eelmisel päeval) pasta.
  2. Porgand riivi jämeda riiviga.
  3. Õun, kurk, sink tükelda ribadeks.
  4. Kastme valmistamine. Sega hoolikalt kokku kastmes antud ained, maitsesta.
  5. Salatikaussi tõsta tükeldatud salatiained, vala peale kaste ja lase 15 minutit seista.

Triibulised kartulid

  • 1 suur piklik keedetud kartul
  • 1 spl hapukoort ( või ½ spl hapukoort, ½ spl majoneesi)
  • 1 keedetud muna
  • 1 väike tomat
  • 1 spl hakitud värsket kurki
  • Peterselli või tillilehed

Valmistamine

  1. Koori keedetud kartul, aseta taldrikule lame pool ülespoole.
  2. Tõsta mõlemale kartulipoolele peale paksu hapukoort( võid segada ennem juurde majoneesi).
  3. Keedetud muna koorida. Jaotada munakollane ja munavalge eraldi ja hakkida kahvliga peeneks
  4. Tomat ja kurk hakkida peeneks
  5. Kartuli peale tõsta triibud. Kollane triip — munakollane, valge triip — munavalge, punane triip — tomat, roheline triip — kurk.
  6. Kaunista triibukartul peterselli või tillilehega. Soovi korral võid ühe punase triibu juurde teha ketšupiga.