Mind isiklikult õpetaja ja õpilase vahel lahvatanud armuleek otseselt ei häiri, armastus võib ju tabada igal pool ja igas vanuses, meilt selleks vähimatki luba nõudmata. Omaette küsimus on, kas ja kuidas seda suhet hoida.

Tegelikult on ilmselt suur osa teismelistest mingil hetkel olnud armunud oma õpetajatesse, kui viimased vähegi nooruslikud ja atraktiivsed on. See, kas õpetaja peaks hormoonidest möllavaid noorukeid omapoolsete tähelepanuavaldustega julgustama, on hoopis iseasi. Kui aga tõesti juhtub, et tunded on sügavad ja vastastikused, ega siis käe ette panek asja ilmselt oluliselt ei paranda.

Minul isiklikult on mitmeid tuttavaid, kes on vähemalt mingiks eluperioodiks leidnud armastuse just õpetajate seast. Tõsi, üks neist juhtumeist leidis aset juba kõrgkoolis, kuid ma ei usu, et aasta nooremana keskkoolis oleks see lugu teistsuguse lõpu leidnud. Küll aga vaevab minu pead hoopis küsimus — kas õpetaja jätkamine samas koolis on ikka eetiline?

Suure vanusevahega armulugusid on ju küll ja küll ning kui laps on jõudnud vähemalt keskkooliikka, peaks tal olema võimalus juba ise valida ja otsustada, kuidas ja kellega edasi minna. Kui aga valituks osutub õpetaja/õpetajanna, siis ühes koolis jätkamine ei tundu küll sünnis ei nende endi ega ka kaasõpilaste seisukohast.

Mis tunne valdab aga vanemaid, kelle laps on suhtes oma õpetajaga, seda ei kujuta ma ette. Mina isiklikult tunneksin end veidi reedetuna. Saadan ma ju oma lapse igal hommikul kooli heas usus, et teda seal hoitakse ja õpetatakse, seda nii teadmiste kui ka eluväärtuste- ja hinnangute poole pealt. Seda kas seksisuhe õpetajaga annab lapsele neid väärtushinnanguid, mida lapsevanem koolilt ootab, ei ole ma küll valmis kinnitama.

Hea lugeja, mida Sina arvad, kas seksisuhe õpetaja ja õpilase vahel on aktsepteeritav?