Selles, et Eesti koolisüsteem on mäda, kahtlevad vaid vähesed. Koolikiusatavaid on palju, rohkemgi, kui me iial arvata oskame, kuid ometigi ei pöörata sellele eriti tähelepanu. Öeldakse, et võõras mure. Kahjuks on selliseid juhtumeid ka õpetajate seas. Paar aastat tagasi sattusin ühes Tallinna koolis pealtnägijaks ühele eriti tülgastavale sündmusele.

Oli algamas kaheksanda klassi ühiskonnaõpetuse tund. Õpilased olid ilusti klassi jõudnud ja paarikaupa istunud. Vaid üks tüdruk istus üksinda ja kuulas vaikselt muusikat. Õpetaja juhatas tunni sisse ning õppetöö algas. Äkitselt tõstis tagantreast üks tumedapealine poiss käe püsti. ’’Õpetaja, kas ma võin selle tüdruku kõrvale istuda?’’ Pedagoog naeratas poisile ning andis loa. Tüdruku silmadesse sähvatas hirm.

Äkitselt hakkas poiss tüdrukut õlast silitama. Sinna juurde lausudes mesimagusaid sõnu. Tüdruku keha tõmbas üleni krampi. Ta vaatas õpetajale otsa ja ütles:,, Palun, öelge talle, et ta lõpetaks.’’
Selle peale pedagoog vaid naeratas ja teatas üle klassi: "Ega midagi taha pole, kui poisile tüdruk meeldib!"

__________________

Hakka rahvaajakirjanikuks!

Et saada rahvaajakirjanikuks, registreeru siin. Registreerunud kaastöötajad saavad preemiaid. Registreerimata kaastööd on teretulnud siia või rahvahaal@delfi.ee.

Toimetaja vaatab saabunud info läbi, vajadusel täpsustab, paremad palad ilmuvad Delfis.