Kui vanemad näevad, et lapsed ei taha süüa pea ühtegi nende tehtud toitudest, tekib kiiresti ahastus ja üritatakse välja mõelda mida iganes, et laps vähemalt midagigi sööks. Aga kui sa tahad, et laps üldse kunagi korralikult sööma hakkaks, siis proovi vältida neid kõige levinumaid vigu.

Te ei söö terve perega koos

Et lastel tekiks üldse harjumus laua taga süüa, on vaja, et vanemad selle varakult sisse harjutaksid. Kuid kui üks vanematest sööb üksinda televiisori taga õhtust, ei saa lapsed iialgi aru, miks ka nemad ei võiks seda teha.

Sa sead halba eeskuju

Kui sa ise sööd rämpstoitu ja eeldad, et lapsed võiksid süüa sinu valmistatud keedetud brokkolit, siis sa eksid ikka rängalt. Kui sa ei söö oma lastega koos tervislikku toitu, siis tegelikult ei ole sul eriti õigust oma lastelt seda nõuda.

Sul on liiga palju reegleid

Kui laps tunneb ennast söögilauas õnnetuna ja kammitsetuna, siis tema niigi väike söögiisu kaob ju sootuks. Muidugi ei pea sa olema täielikult reeglitevaba ja laskma lapsel toiduga mängida, kuid mõtle kindlalt järele, ega sa ei ole laua taga liiga karm.

Sa teed lastele eraldi toitu

Isegi kui sa tahad koos oma kallimaga süüa mõnda eriti head ja spetsiifilist toitu, mille kohta sa tead, et lapsed seda nagunii ei söö, siis ega nad ei taha oma eraldi toitu ka süüa. Tee tervele perele sama söök ja kui lastel ikka on päriselt kõht tühi, küll nad siis läbi häda ka midagi söövad.

Sa pakud liiga palju alternatiive

Olgu, kui sa tead, et su laps ei söö ühte kindlat toitu, siis paku selle asemele talle midagi muud tervislikku. Kuid kui ta ka järgmise valiku peale pead raputab, siis rohkem ära anna järele. Lapsed on kavalad ja hakkavad sind väga kiiresti ära kasutama, et oma tahtmist saada.

Sa sunnid oma last sööma

Üks kõige hullemaid asju, mida lapsevanem saab teha, on lapse ähvardamine. Kindlasti on ka sulle endale lapsepõlvest tuttav lause: "enne sa laua tagant ei tõuse, kui piimasupp on söödud!" See tekitab lapses masendust ja ükski laps ei taha seda tunda. Niimoodi võivad tulevikus alguse saada tõsised toitumishäired. Küll laps saab ise lõpuks aru, et ta kõht on tõesti tühi ja siis ta sööb.

Allikas: Daily Mail