Kõige väiksemate laste puhul tasub meeles pidada, et nende suurim kohustus on mäng ja seetõttu võiks ka koristamise muuta nende puhul mänguliseks. Tehke mänguasjakastidele koos sildid ja rääkige läbi, kus lapse meelest mänguasjad käia võiksid. Niimoodi õpib ta oma mänguasjade sorteerimist ja samas tunneb, et tema soovidega arvestatakse. On suur tõenäosus, et kui sa suudad asjade ära panemise pöörata mänguks, ei ole koristamine tema jaoks ebameeldiv.

Kui sinu meelest on kodus mänguasju liiga palju, võid vahepeal osad asjad silma eest ära kappi panna. Siis mängivad lapsed lihtsalt nende asjadega, mis parasjagu saadaval on. Väikesed lapsed ei mäletagi, mis asjad neil kõik täpselt on, muidugi juhul, kui tegu ei ole nende lemmiku kaisuloomaga.

Suuremate laste puhul tasub selgeks teha, et ühise kodu nimel on vaja kõikidel vaeva näha. Räägi lastele oma ootustest ja lase neil valida enda jaoks meeldivaim asi. Sundides sa tõenäoliselt head tulemust ei saavuta või ootab sind ees pidev tüli lapsega. Võite ka kokku leppida, et kui nädala jooksul peavad kõik oma ülesannetest kinni ja koristavad, siis nädala lõpus võite teha perega mõnd lastele meeldivat tegevust.

Ja omadused ning tegevused, mis lõpuks viib sihile nii väiksemate kui suuremate laste puhul — rutiin, kannatlikkus ja eeskuju. Kui te koristate iga päev koos perega ja teete seda lõbusas meeleolus, mitte vihaselt ja omavahel näägeldes, siis lapsed õpivad sellest ja kodu ongi puhas ning inimesed rahul.

Allikas: YourTango

Lugejad, mis on teie parimad koristusnipid?